banner564

Güveni zedeledi

Eide’nin liderler toplantısında yaşananların sadece yarısını anlattığını, bir kısmını sakladığını söyleyen Akıncı, bu duruma tepki gösterdi

Güveni zedeledi
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanının, önceki gün liderler toplantısında yaşananların sadece yarısını anlattığını, bir kısmını da sakladığını söyledi. Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin, kendisine olan güveni sorgulatacak hale gelmemesi gerektiğini vurguladı.
Akıncı dünkü bir kabulünde, liderler görüşmesinin sonrasında kendisi ile görüşen Eide’nin, bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamasına değindi.
Liderler toplantısı esnasında Eide’nin, Kıbrıs Türk halkının ENOSİS’in okullarda anılması yöndeki karardan dolayı Kıbrıs Türk tarafında kaygıların oluştuğunu ve bu kaygıların bertaraf edilmesi için bir şeyler yapılması gerektiği şeklinde bir şeyler söylerken Anastasiadis’in bağırarak “ben artık bir şey söylemiyorum” dedikten sonra masadan kalkıp toplantı odasından çıktıktan sonra oda kapısını vurarak kapattığını anlatan Akıncı, “Rum lider tarafından toplantı bu şekilde terk edilince orda yapacak bir şey yoktu. Toplantının bu hale gelmesinden sonra oradan ayrıldık” dedi.

“Ara böyle mi verilir?”
Anastasiadis’in, odadan çıkmasını toplantıya verilen bir ara şeklinde yorumlamasına atfen de Akıncı, “Ara toplantılara böyle mi verilir. Şimdiye kadar toplantılarımıza bu şekilde ara vermedik. Rum lider sigara içmek istediğinde sigara paketini gösterir biz de ara veririz. Böyle bir şey olmadı” şeklinde konuştu.

“Gerçeğin bu yarısını niye sakladı…”
Gerçeğin yarısını niye sakladığının Eide’ye sorulması gerektiğini ifade eden Akıncı, “Eide gerçeklerin bir kısmını söyleyip diğer kısmını saklayarak kendine ait güveni sorgulatır hale gelmemeli” dedi.
Anastasiadis’in liderler toplantısında, ENOSİS’in anma kararının alınan yanlış bir karar olduğunu dile getirdiğini kaydeden Akıncı, “Bunu toplumuna da söylemesi gerekir ve gereğini yapması gerekir” dedi.

Bazı örgütleri bilgilendirdi
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı dün saat 11.30’da 24 sivil toplum örgütünün temsilcileriyle biraraya geldi.  
2017 yılının ilk toplantısına; TÜRK-SEN, KTTO, DAÜ-SEN, KTAMS, KTTO, KAMU-SEN, KAMU-İŞ, DEV-İŞ, EL-SEN, HÜR-İŞ, TIP-İŞ, KTÖS, ÇAĞ-SEN, GÜÇ-SEN, BES, TEL-SEN, KTSO, KTEZO, Tabipler Birliği, Mimar ve Mühendisler Odası, Barolar Birliği, KTOEÖS, Serbest Çalışan Hekimler Birliği, İŞAD temsilcileri katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473