banner564

Güzel bir haber

Çıraklık okulundan 7 yılda mezun olan 500 öğrencinin tamamına yakının iş bulduğu bildirildi

Güzel bir haber
banner598
 Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kanber ve beraberindeki heyet Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Mustafa Kaymak’a nezaket ziyaretinde bulundu.  KTEZO’dan verilen bilgiye göre, ziyarette konuşan KTEZO Başkanı Mahmut Kamber, Sanayi Odası’nın yeni yönetimine başarılar diledi.
   Kanber, KKTC’nin küçük bir ülke olduğuna dikkat çekerek, “Güçlü odalar için işbirliği ve dayanışma çok önemlidir. Ülkemizde ekonomik alanda faaliyet gösteren 3 büyük odanın birlikteliği ülke kalkınması için büyük önem taşımaktadır” diye konuştu.
Kanber, KTEZO hakkında da bilgi vererek, şunları söyledi:
   “Şu anda çıraklık okulumuzda 350 öğrencimiz var. Ülkemizdeki ara ve teknik eleman açığına yönelik olarak faaliyet gösteriyor. Buradan çırak ve kalfalar mezun oluyor. Ayrıca çeşitli dallarda yetişkinlere yönelik eğitimlerimiz de var. En önemlisi, mezunlarımızın belgeleri uluslararası geçerliliğe sahip. 7 yılda 500 mezun verdik ve neredeyse tamamı işyerlerinde çalışıyor. 2 bin öğrenci kapasiteli yeni okulumuz tamamlanmak üzere. Önümüzdeki eğitim döneminde faaliyete geçecek.”
   KTSO Başkanı Mustafa Kaymak da, “Oda olarak diğer odalarla işbirliğine ve güç birliğine hazırız. Benim hedeflerim arasında odaları sıkı bir işbirliğine sokmak da var. Yapılacak çok işimiz olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

KTEZO Çalıştay düzenliyor
Öte yandan Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO), yarın “Sorun belli, çözüm belli: Gelin ne yapacağımıza, nasıl yapacağımıza birlikte karar verelim?” sloganıyla çalıştay düzenliyor.
   Ülkenin genel, sosyal ve ekonomik sorunlarının yanında ülke ekonomisinin temel taşı olan esnafın, sektörel sorunlarının analiz ve çözümü için neler yapılabileceği, siyasi iradeye yönelik öneriler ve yol haritasının çizileceği belirtilen çalıştay, saat 10.30’da Lefkoşa’da Hidden Garden’da yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2017, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473