banner564

Güzel bir işbirliği sağlandı

Saner, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeniden düzenlenen tüzüğün son aşamasına gelindiğini söyledi

Güzel bir  işbirliği  sağlandı
banner598
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, iş sağlığı ve güvenliği konusunda, özellikle inşaatlardaki iş sağlığı ve güvenliği tüzüğünün yeniden düzenlenmesi amacıyla ilgili sivil toplum örgütleriyle işbirliği içinde yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.
Saner, "Bu tüzüğü değişmeden kimse benim inşaatlarda baretli bir fotoğrafımı göremeyecek. Ancak bu tüzük geçtikten sonra baretimle inşaatlara giderim" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili toplantı yapıldı. 
Toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı H. Ersan Saner, Kıbrıs Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği’ne bağlı Kıbrıs Türk Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç, Kıbrıs Türk Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen, Kıbrıs Türk İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Kıbrıs Türk Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu ve bakanlık bürokratları katıldı.
Toplantıda konuşan Saner, Saner, örgütlerin görüşleri doğrultusunda tüzükte değişiklikler yapıldığını; hazırlanan tüzüğe “biz yaptık oldu” değil hep birlikte istişare ederek son şeklini vermeyi arzuladıkları kaydetti.
Yalnızca Bakanlık tarafından değil sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde tüzüğün hazırlanması için çaba sarf ettiklerini vurgulayan Saner şöyle konuştu:
"1998 yılından beri yenilenmeyen İnşaatlardaki İş Sağlığı ve Güvenliği Tüzüğü’nde çok ciddi eksiklikler vardı. 2008 yılında İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası çıkmış olmasına rağmen, yürürlükte olan tüzük İş Yasası altında bulunuyordu. Çok önceden yapılması gereken bu çalışmalara bir yerden başlamayı Bakanlık olarak kendimize görev atlettik. Bugün de sizlerin görüşleriyle Merkezi Mevzuat Dairesi ve Başsavcılığın görüşü de alınarak bu tüzüğün yayınlanması bizim görevimiz olacak." 
Toplantıda Mimarlar Odası Başkanı Türker Aktaç, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Seran Aysal, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Mert Girgen, Makine Mühendisleri Odası Başkanı Emir Taşçıoğlu birer konuşma yaptı.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 09:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473