banner564

Güzin Jeral’i son yolculuğuna uğurlandı

Kıbrıs Türk eğitimine önemli katkıları olan emekli öğretmen Güzin Jeral’i son yolculuğuna uğurlamaya gelenler arasında, eski öğrencilerinden Cumhurbaşkanı Eroğlu da vardı

Güzin Jeral’i son yolculuğuna uğurlandı
banner598
İbrahim KARATAŞ
Tedavi gördüğü  Gazimağusa Devlet hastanesinde önceki gün hayatını kaybeden Namık Kemal Lisesi eski İngilizce öğretmenlerinden Güzin Jeral, dün son yolculuğuna uğurlandı. Başta Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu olmak üzere birçok siyasi, iş adamı, doktor ve tanınmış simanın öğretmenliğini yapan  Güzin hoca dün Lala Mustafa Paşa Camiinde kılınan öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Gazimağusa Kabristanlığında toprağa verildi. 
İlk tören Namık Kemal Lisesinde 
Güzin hoca için ilk tören 34 yıl hizmet verdiği Namık Kemal Lisesi’nde yapıldı. Buradaki törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Güzin hocanın kayıbından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Güzin hocanın naaşı daha sonra, öğrencilerin alkışları arasında cenaze namazının kılınacağı Lala Mustafa Paşa Camiine uğurlandı.

“Ondan çok şey öğrendik”
Cenaze törenine, başta Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu olmak üzere, bazı milletvekilleri ve Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter ve eski öğrencileri katıldı. Güzin hocanın ailesi taziyeleri kabul ederken cenaze törenine katılan eski öğrencileri “ Ondan çok şey öğrendik, acımız çok büyük, onu asla unutmayacağız” diyerek öğretemenlerini saygıyla andılar. Güzin hocanın cenazesi kılınan cenaze namazı ardından sevenlerin göz yaşları arasında ebedi istirahatgahına uğurlandı. 

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2014, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473