banner564

Hadım edilmeli!

Cinsel sapıkların denetlenemediğini söyleyen Psikolog Asu Atun, bu tarz insanlar için İsviçre’deki uygulamanın yapılmasını önerdi

Hadım edilmeli!
banner598

Çiğdem AYDIN

Psikolog Asu Atun, ölü tavuğa tecavüz olayı konusunda,“Cinsel sapıklar, pedofili, zoofili, kadınlara veya hayvanlara tecavüz edenler kesinlikle İsviçre’deki ceza yasasına göre doğrudan bir kimyasal iğne ile hadım edilmelidir” dedi.

   Psikolog Atun, meclisi “hadım yasası” çıkarılması konusunda göreve çağırdı.

   Asu Atun, bu tür olayların kriminal suç olmadığını ve bu tarz insanların beyinleri hastalıklı olduğu için tedavilerinin oldukça uzun sürdüğünü ve Kuzey Kıbrıs’ta bunun denetiminin olmadığını belirtti.

Diyalog’a açıklama yapan Asu Atun, Meclis’in bu tarz insanlar için İsviçre’deki yasayı örnek alması gerekiğini ifade ederek, “Dünyanın birçok yerinde, bu tarz vakalara kriminal olarak değil hasta olarak bakılması tavsiye diliyor. Bu söylediğim örnek ceza olarak değil tedavi olarak düşünülmelidir çünkü kimse böyle olmak istemez” diye konuştu.

 

Hasta bir zihniyetin ürünü

Asu Atun, yaşanan bu durumun her ne sebeple yapılmış olursa olsun hasta bir zihniyetin ürünü olduğunu vurguladı.  Meclisi “hadım yasası” çıkarılması konusunda göreve çağıran Psikolog Asu Atun şöyle devam etti:

   “Nekrofili olarak açıklayacağım ama bu o da değil. Çünkü Nekrofili hastaları cansız insanlara tecavüz eder. Burada karşımızda olan Zoofili hastasıdır.Yani hayvanlarla ilişkiye giren demek. Ne yazık ki burada hayvanın canlı ya da cansız olması hasta için önemli değildir, sadece hayvan olması yeterlidir.  Bunun nedenleri aslında birkaç açıdan irdelenebilir.

    Örneğin; birinci açı, hastanın kadınlarla iletişim bozukluğu, bir diğer faktör de kadınlarla ilişki kuramadığı için rededilme duygusu ile tanışmış olmasıdır. Ayrıca bu tarz insanlar aileleri tarafından cinsel konularda sağlıklı bilgi almamıştır. Bu vakalarda idego hakimiyetini görüyoruz. Bu da şu demektir, böyle bir vaka, aile bireylerinden herhangi birini bir hayvanla ilişkiye girerken görmüş olabilir ve bu çocukken veya ergenliğe girerken tanıklık ettiği bir durumsa bu tür ilişkiler ona normal geliyor olabilir. Bu vakalar  ‘duygu durum bozukluğu’ yaşayan insanlardır. Bunların yanında eğer normal bir kadınla ilişkisi varsa ve bunu yapıyorsa bunun adına da artık cinsel sapıklık diyoruz.

   Eğer bu bir cinsel bozukluksa bir psikiyatristin tanı koyması şarttır ve ilaç tedavisi ile birlikte tedavi edilebilir. Tedavi edilememesi halinde, eğer bilinçsizlikten yapıyorsa uzun dönemde mutsuzluk yaşanır, eğer cinsel sapıklıksa o da tatminsizlik getirir ve buda ne yazık ki bu tür vakkalarda ileriye dönük intiharla sonuçlanan vakalar vardır. Bu yaşanan olayın sadece psikolojik değil ayrıca manevi boyutu olduğunu da unutmamak gerekiyor.

 

Allah korkusu yok

   Bu tarz insanların inançları zayıftır. Bu tarz insanların Allah korkusu da yoktur ve her şeyi yapabilirler. Bu adama bakıldığı zaman özellikle çekilen videodaki hareketleri (vücut dili) okunduğunda rahat görünüyor olması, olayın kasıtlı yapıldığı görüntüsünü yaratmaktadır. Eğer kasıt yok ise bu da bize ağır bir uyuşturucu kullanmış olma olasılığını ve muhtemelen de ereksiyon halinde oraya gitmiş olabileceği kanısını doğuruyor. Kesin bir sonuç için vakanın incelenmesi şarttır.”

 

Sapıklar dışarıdan bakıldığında belli olmaz

   “Sapıklar, dışarıdan bakıldığında hareketlerinden anlaşılabilir mi” sorusuna ise Atun şu yanıtı verdi:

   “Eğer vaka cinsel sapık ise dışarıdan farkedilmeyebilir, herhangi bir ortamda rahatlıkla oturur ama herşeyden de uyarılabilir ve bunu kesinlikle belli etmez. Bu tarz insanlar kendilerini bakışı veya fiziksel hareketleriyle çok belli etmezler, yani anlamak mümkün değildir. Bir başka boyutu da şudur ki zaten beyin hastalıklı olduğu için çok fazla sosyal hayatın içinde olmazlar, genellikle içe kapanık bir yaşam şeklini benimsemiştirler.

 

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 01:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474