banner564

Hain saldırı kınandı

İstanbul’da şehit düşenler için Lefkoşa’da anma töreni düzenlendi

Hain saldırı kınandı
banner598
KKTC İnisiyatifi, Türkiye’de düzenlenen son saldırıda şehit düşenler nezdinde, egemenlik uğruna ebediyete intikal etmiş tüm şehitler için, Lefkoşa Şehitler Abidesi önünde dün anma töreni düzenledi.
Tören saygı duruşu ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunması, Şehitler Abidesi’ne çelenk konulmasının ardından KKTC İnisiyatifi Sözcüsü Erkan Eğmez, basın bildirisi okudu.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve tüm Türkiye halkına başsağlığı, yaralılara şifa dileklerinde bulunulan bildiride, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde düzenlenen saldırı şiddetle kınandı.
İnisiyatiften Ahmet İşcan ise törenin başında yaptığı açıklamada, 10 Aralık’ta düzenlenen terör saldırısını kınama ve Türk halkı ile dayanışmayı göstermek için toplandıklarını ifade etti. İşcan, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
Tören, dua okunmasının ardından sona erdi.

Akıncı, Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İstanbul’daki bombalı terör saldırısı üzerine Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a taziye mesajı gönderdi.
Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bombalı terör saldırılarının neden olduğu can kayıpları ve yaralılar için taziyelerini ve geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Akıncı, mesajında “Bu kanlı saldırıları planlayıp uygulatanların amaçlarına ulaşamayacaklarına ve Türkiye’nin tüm yaralarını sarıp çağdaş uygarlık yolunda daha da ilerleyeceğine olan inancımla; Kıbrıs Türk halkı adına dayanışmamızı belirtir, şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, Şahsınızda tüm Türkiye’ye başsağlığı dilerim” dedi.

Denktaş, terör saldırılarını kınadı
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Anavatan Türkiye’de meydana gelen terör saldırılarını kınadı.
Denktaş yayımladığı mesajda; İstanbul Beşiktaş ve Maçka’da gerçekleşen, çok sayıda polis ve sivil halkın yaşamını yitirdiği, yanı sıra yaralanmalara yol açan terör saldırılarını en şiddetli şekilde kınayarak; terörü, destekleyen ve terör üzerinden siyaset yapanlara lanet okuduğunu bildirdi.
Denktaş, “yaşanan facia nedeniyle hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, ailelere ve Anavatan Halkına taziye dileklerimizi iletiyorum” dedi.

Kimler mesaj yayınladı
Türkiye’de meydana gelen terör saldırıları nedeniyle; TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, GÜÇ-SEN Başkanı Derviş Dağman, Müsiad Kıbrıs Başkanı Okyay Sadıkoğlu, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Yalçın Benli, Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, Sönmezliler Ocağı Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Erden Esenyel, Kıbrıs Ak Ocakları Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Kösedağ birer taziye mesajı yayınladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 02:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473