banner564

Haj Zaher’den ibretlik kareler

Mültecilerin, Akdeniz’de saatlerce ölümle boğuştuğu geminin içerisi, yaşanılan insanlık dramını gözler önüne serdi.

Haj Zaher’den ibretlik kareler
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Mültecilerin, Akdeniz’de saatlerce ölümle boğuştuğu geminin içerisi, yaşanılan insanlık dramını gözler önüne serdi. Girne’den Gazimağusa Limanı’na çekilen geminin içerisindeki mültecilerden kalan eşyalar Diyalog muhabiri tarafından fotoğraflandı. Yetkililerden, kuru yük taşıdığı belirtilen geminin 17 Kasım’da Gazimağusa Limanı’na gelerek yakıt ikmali yaptığı ve 19 Kasım’da limandan ayrıldığı öğrenildi. Gazimağusa’dan çıkışında didik didik aranan gemide o gün herhangi bir yolcuya rastlanmadığını aktaran yetkililer, çoğu Suriye uyruklu olan ve geçtiğimiz hafta sonu ölümle yüzleşen 233 mültecinin gemiye Mersin Limanı’nda bindirildiğini savundu.

Haj Zaher Gazimağusa’da
Esentepe açıklarında geçtiğimiz Cumartesi günü içerisindeki 233  mültecilerle birlikte batma tehlikesi geçiren Tanzanya bandıralı “Haj Zaher” isimli gemi dün, Girne açıklarından,  Gazimağusa Limanında Mendirek Kışlankar adı verilen bölgeye çekilerek bağlandı.
Gazimağusa Liman Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre Tanzanya bandıralı gemi Gazimağusa Limanı’na 17 Kasım 2014 tarihinde geldi, sadece 2 gün Gazimağusa Limanında demirleyen gemi 19 Kasım 2014 tarihinde Limandan çıkış yaptı. 
Limanda mazot takviyesi yapan Tanzanya bandıralı gemi limana hem giriş hem de çıkış yaparken, Sahil Güvenlik Ekipleri tarafından 2’şer saat didik didik arandı ancak içerisinde herhangi bir yüke ve mülteciye rastlanmadı.
“Haz Jaher” adlı Tanzanya bandıralı gemi Girne Limanından Kıyı Emniyetine ait Söndüren-10 isimli römorkör ile yedeklenerek Gazimağusa Limanına getirildi ve Gazimağusa Limanında Mendirek Kışlankar adı verilen bölgeye bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2014, 10:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473