banner564

Halk fena patladı

Beklentilerine yanıt alamayan Güzelyurt sakinleri, DP’den istifalarla hükümeti çökme noktasına getirdi

Halk fena patladı
banner598

Ufuk ÇAĞA

   Günlerdir kamuoyunu meşkul eden Demokrat Parti içindeki istifalara dün yenileri eklendi. Özellikle Güzelyurt bölgesinden 80 kişinin daha istifa etmesiyle birlikte, iktidarın küçük ortağı DP beklenmedik bir krizle yüzleşti. DP Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan da dün kişisel nedenleri ön plana çıkararak partisinden istifa etti.

   Dün Güzelyurt’ta bir araya gelen 80 DP-UG üyesi, parti başkan ve üst yöneticilerinin, partinin ilke ve prensiplerinden uzaklaşması, seçim öncesinde bölge halkına verilen sözlerle ilgili somut herhangi bir adım atılmaması nedeniyle istifa ettiklerini açıkladılar.

    Önce 200 ardından da 80 kişinin istifası ile ilgili olarak bilgilerine başvurduğumuz DP-UG Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alioğlu “istifaları kişisel nedenlere bağlayanlar bize karşı büyük bir günah işliyorlar. Bizim esas tepkimiz, iflas eden bir kente karşı hükümetin ilgisizliğidir” dedi.

   Bölge esnafının battığını ve sorunlara sorun eklendiğini belirten Ali Alioğlu şöyle dedi:

    “Öncelikle bizim hedefimiz kesinlikle partimizi bölüp parçalamak değildir. Bizler sadece onurlu ve kişilikli bir yaşam istiyoruz, bunun için de partimizin seçim öncesi Güzelyurt bölgesinde yapmayı vaad ettiği adımları atmasını istedik. Birçok kez bu taleplerimizi başkan ve parti üst yönetimine iletmemize rağmen bizleri dikkate almadılar.

   Hükümette geçilen 9 aylık sürede sanki parti örgütleri yokmuş gibi davranıldı, örgütlere danışılmadan ittifak kuruldu, hükümet protokolüne uyulmadı, hükümet ortağı sürekli hükümeti bozarız diye tehdit edildi, resen vergiler kaldırılacak dendi herhangi bir adım atılmadı, bölge halkının %70’inin gelir kapısı olan narenciye ile ilgili hiçbişey yapılmadı. Bölge esnafı battı esnaf için adım atılacaktı hiç ses yok, işte biz bu sebepten dolayı istifa ettik.

   Haftasonu yaşanan istifaların ardından bizelere bu tarz saldırıların olamasını bekliyorduk ve görüyoruz ki şu anda “çamur at izi kalsın” şeklinde bizlere suçlamalar getiriliyor. Biz de diyoruz ki önce 200 kişi bugün 80 kişi, eğer devam ederseniz elimizde imzaları bulunan yaklaşık 150 kişi daha istifa edecek. Artık hata yaptığınızı kabul ediniz ve artık istifa eden bu insanlara da ahlaksız teklifler yapmaktan vazgeçiniz çünkü bu insanların sinirlerini daha çok bozuyorsunuz”

 

Özel işlerim nedeniyle istifa ettim

   Dün DP-UG Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayan Ozan Beysan ise partisi ile herhangi bir sorunun olmadığını, tamamen kişisel işleri nedeniyle istifa ettiğini söyledi. Beysan “önümüzde seçimler var, ben işlerim nedeniyle partime gereken katkıyı koyamayacağım için istifa ettim ki daha yararlı olacak bir arkadaş gelsin” diyerek, bu göreve yeni bir kişi atanana kadar görevinin başında olduğunu da sözlerine ekledi.

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2014, 02:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474