banner564

Halk hizmet bekliyor

Koalisyon ortakları ile birlikte yapacak daha çok işleri olduğunu belirten Denktaş, erken seçimin gündemlerinde bulunmadığını tekrarladı

Halk hizmet bekliyor
banner598
 Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, UBP-DP koalisyon hükümetinin daha yapılacak çok işleri olduğunu, DP’nin erken seçimi ilk günden bu yana gündemine almadığını ancak seçime hazır olduğunu söyledi. 
   Partiden yapılan açıklamaya göre, DP parti teşkilatında gerçekleştirdiği “Demokrasi Akademisi Semineri”nde bu hafta Denktaş, katılımcıların sorularını yanıtladı. 
   İlk olarak yakın zamanda gündemi meşgul eden “erken seçim” söylentileri ve DP’nin seçime hazır olup olmadığı sorularını yanıtlayan Denktaş, “DP seçime her anlamda hazır bir parti. ‘Battı, bitti, % 1’i bulmaz’ dedikleri gün yüzde 21 almayı başaran bir partiyiz. ‘Battı, bitti, asla barajı geçmez’ dediklerinde ve en kötü, en zayıf dönemimizde aldığımız oy yüzde 13. Bu parti bu yüzdeliklerin altına inecek değil. Dolayısıyla seçim bizi korkutmaz” dedi. 

“Partizanlığa karşıyız”
“Partizanlık yapmama konusundaki tutumunun hâlâ geçerli olup olmadığı” yönündeki soruyu yanıtlayan Denktaş, DP’nin kurulduğu 1992 yılında meydanlara çıkıp “partizanlığa son vereceğiz” diye kürsüden haykırdığı söylemini bugün de inançla devam ettirdiğini ve ettireceğini kaydetti.
   Yaptığımız icraatın devletimize, milletimize olumlu yönde yansımasını hesap ediyoruz”‘DP’li iktidarların başarısı oy oranına yansıyor mu?’ sorusuna cevap veren Denktaş, DP’nin kuruluşundan itibaren ortaya koyduğu ilkeler çerçevesinde hareket ettiğini, diğer partilerin ise düzenin devamını istediğini kaydetti. 

“6 bet ofisini 4’e indirdik…”
   DP’nin seçim bildirgesinde de yer alan “Bet ofislerini kapatacağız veya asgariye indireceğiz” söyleminin de hatırlatıldığı gecede Denktaş, şunları kaydetti: 
   “2013 yılında iktidara geldiğimizde Spor Bakanlığı ve pek tabi Piyangolar Birimi bana bağlıydı. O günlerde 6 bet ofisi ve ona bağlı 156 şube vardı. Biz tüm tepkilere rağmen, 2013-2015 arasında 6 bet ofisini 4’e, 156 şubeyi de 47’e indirdik ve hükümetten ayrıldık. Sadece tepki değil aileme, çocuklarıma, torunlarıma kadar uzanan tehditlere rağmen geri durmadık. Ama verdiğimiz sözü yarı yarıya yerine getirdik.”

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2017, 09:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473