banner564

“Halk mağdur oluyor”

Bakan Sucuoğlu, Tıp-İş’in grevi devam ederse ücretsiz sağlık hizmeti sunacağız” dedi

“Halk mağdur oluyor”
banner598
Tuğçe Ülkü AYDIN
   Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) grevinin devam etmesi halinde, halkın mağduriyet yaşaması adına ücretsiz sağlık hizmetinin başka şekillerde sunulacağını belirtti.  
“Poliklinik hizmetleri, başka şekilde ücretsiz olarak halka sunulacak” diyen Sucuoğlu, önceki gün itibariyle başlayan çalışmanın büyük ihtimalle sonuçlanacağını ve 1-2 gün içinde halka duyurulacağını kaydetti.
   Sağlık Bakanı Sucuoğlu, Tıp-İş’in grevinin devam etmesi halinde atılacak adımları belirlemek ve görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Remzi Gardiyanoğlu başkanlığındaki Serbest Çalışan Hekimler Birliği yöneticileriyle görüştü. 
   Görüşme sonrasında basına açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) grev kararını yeniden gözden geçirmesini istedi.
   Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Tıp-İş’in çeşitli talepleri nedeniyle son 10 gündür sağlıkta, özellikle hastanelerde hizmetlerin durma noktasına geldiğine işaret ederek, dün itibarıyla sadece acil hastalara müdahale edildiğini ve çok acil vakaların ameliyat edildiğini belirtti.

“Gerginlik ikinci iş yasağı kararından sonra arttı” 
   Süreç içinde Tıp-İş başkan ve yönetim kuruluyla defalarca görüştüklerini ifade eden Sucuoğlu, Tıp-İş’in dile getirdiği sorunların ocak ayında da olduğunu ancak şubat başı itibarıyla daha şiddetli şekilde gündeme getirilmeye başlandığını söyledi. 
   Sucuoğlu, Yüksek İdare Mahkemesi’nin şubat başında “ikinci iş yasağı” kararının ardından gerginliklerin arttığını vurguladı.

“Bizi aşan talepleri var…”
   Bakan Sucuoğlu şöyle devam etti: “Bizi aşan ve kendilerinin de yüzde yüz bildikleri talepleri var. 2008’den önce göreve gelen doktorların maaşlarına yüzde 50 artış ve bunun emekliliğe yansımasını istiyorlar. Maliye Bakanlığı, Maliye Bakanı Müsteşar ve müdürü defalarca bunun olamayacağını kendilerine söyledi. Geçen Mayıs’tan, Yüksek İdare Mahkemesi’nin sözkonusu kararı aldığı şubat ayına kadar bu konuda hiç bir şey yapılmadı. Karardan sonra ise olay yeniden gündeme gelmiştir. 30-40 yıldır yaşanan altyapı eksiklikleri gündeme getiriliyor. Zaman zaman yaşanan ilaç eksiklikleri, alet eksiklikleri gündeme gelmiştir.” 
“Hipokrat yemininde para yoktur…”
   Doktorların hipokrat yeminine dikkat çeken Bakan Sucuoğlu, “Bu yeminde para yoktur. Bu yeminde, her koşulda, her ırktan, her renkten, her dilden insana sadece sağlık hizmeti vermek vardır” dedi. 

Gardiyanoğlu: Bu statüko yıkılacak
   Serbest Çalışan Hekimler Birliği Başkanı Remzi Gardiyanoğlu da Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ile görüşmelerinin ardından bakanlık önünde yapığı açıklamada, Tıp-İş’in grevinin devam etmesi halinde farklı projeler üretildiğini, halkın mağdur olmaması adına bir takım kararlar alındığını söyledi. 
    Bakan Sucuoğlu ile bu konu üzerinde bir çalışma yaptıklarını anlatan Gardiyanoğlu, gün içinde yönetim, üyeler ve farklı kuruluşlarla görüşmeler yaparak, halkı mağdur etmeyecek çözümleri en geç bu sabah açıklayacaklarını kaydetti. Gardiyanoğlu, “Bu statüko yıkılacak ve Kıbrıs Türk halkı hak ettiği sağlık hizmetini alacak. Bu grevden, eylemden hiç kimse mağdur olmayacak” dedi. 

Tıp-İş’e destek yağıyor 
Öte yandan Kıbrıs Türk Hekimler Sendikası’nın (Tıp-İş) eylemlerine; Baraka Kültür Merkezi,     Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası (DAÜ-SEN), Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, birer açıklama yaparak destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017, 11:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474