banner564

Halk öfke içinde

Dört gün önce Burcu Okumuş’u öldüren Özgür Okumuş Gazimağusa’da, Gamze Pehlivan’ı katleden Suat Aşır ise Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı

Halk öfke içinde
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Kuzey Kıbrıs genelinde büyük infial yaratan ve peş peşe işlenen iki kadın cinayetinin zanlıları dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Burcu Okumuş’u 4 gün önce öldüren Özgür Okumuş Gazimağusa’da, Gamze Pehlivan’ı katleden Suat Aşır ise Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme her iki zanlı içinde 3’er gün tutukluluk emri alındı.
Toplumda şok etkisi yaratan cinayetlere ise öfke çığ gibi artıyor. Birçok sivil toplum örgütü kadın cinayetlerini lanetleyerek, suçlulara en ağır cezanın verilmesi ve bundan sonra bu tür üzücü olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Suat Aşır Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı
Yıllardır birlikte yaşadığı bir çocuk annesi 37 yaşındaki Gamze Pehlivan’ı hunharca öldüren katil zanlısı 35 yaşındaki Suat Aşır dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmaya getirilen zanlı yüzünü saklamak için uğraş verirken, duruşma sonrası ise ortaya ilginç iddialar attı. Pehlivan’ı kendisini aldattığı gerekçesi ile yakmaya çalışıp defalarca bıçaklayıp öldüren zanlı, Gamze Pehlivan’ın arkadaşı Serap Şen’in cinayet işlemesi için kendisini azmettirdiğini öne sürdü.

Cinayeti önceden planladı
Cinayet soruşturmasını yürüten Polis Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, duruşmada cinayete dair bilgileri ve detayları aktardı. Aydın, zanlı Aşır’ın önceki gün saat 14.00 sıralarında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde hediyelik eşya satan imam nikâhlı eşi Gamze Pehlivan’ı kendisini aldattığı gerekçesi ile önceden planlayarak yanına aldığı 20 santim uzunluğundaki bıçak ile ciddi şekilde yaraladığını söyledi. Aydın, zanlının yaralı vaziyette bulunan Pehlivan’ın üzerine yanında pet şişe ile getirdiği benzini dökerek yaktığını ifade etti.
Aydın, olay yerinde bulunan kişilerin müdahalesi ile oradan kaçan zanlının yol kenarında park halinde bulunan Fehmi Ummak yönetimindeki Rapa LTD isimli şirkete ait araca bindiğini, şoföre bıçağı gösterip tehdit ederek kendisini Lefkoşa’ya getirmesini sağladığını belirtti. Müfettiş Muavini Durmuş Aydın, zanlı Aşır’ın daha sonra araç ile Lefkoşa K. Kaymaklı bölgesinde Şht. Hüseyin Ruso Caddesi üzerine geldiğinde araçtan indiğini ve elindeki bıçağı indiği yere atarak kaçtığını söyledi. 

Gamze Pehlivan kurtarılamadı
Aydın, olayda ağır yaralanan Gamze Pehlivan’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu’na kaldırıldığını, müdahalelere rağmen aldığı bıçak darbelerinden dolayı yaşamını yitirdiğini belirterek, olaydan sonra kaçan zanlının ise gerçekleştirilen aramalar sonucu Lefkoşa’da tespit edilerek yakalandığını söyledi.

Suçunu kabul etti
Aydın, tutuklanan zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini de açıkladı. Aydın, cinayet soruşturması kapsamında Gamze Pehlivan’ın cesedine otopsi yapıldığını, genç kadının vücudunun birçok yerinde delici ve kesici alet yaraları olduğunu, yüzünde, omuzunda ve sırtında ise ikinci derecede yanıklar tespit edildiğini ifade etti.
Polis, zanlının mahkemeye getirilirken Pehlivan’ın cesedine yapılan otopsinin devam ettiğini, olaya tanık olan yeni kişilerin tespiti için çalıştıklarını söyledi. Aydın, zanlının ülkeye turist olarak giriş yaptığını, olay yerini bildiğini, olayda kullandığı bıçağı satın aldığı yeri de bildiğini ifade ederek, zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceğini dile getirdi. Aydın, cinayet soruşturmasının çok yönlü devam ettiğini belirterek zanlının ilk etapta 3 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

“Beni Serap azmettirdi”
Mahkemede maddi durumunun kötü olduğunu ifade eden ve avukat talep eden zanlı Aşır ise ilginç bir iddiada bulundu. Aşır, pişman olduğunu söyleyerek, “Beni Serap Şen azmettirdi. Son 10 gündür Gamze seni aldatıyor, öldür onu, namusunu temizle diyerek bana psikolojik baskı yapıyordu. Beni cinayete o yönlendirdi. Bunun araştırılmasını istiyorum” dedi.
Aktarılan olguları değerlendiren mahkeme zanlının 3 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

Gamze’nin hamile olmadığı belirlendi
Haspolat’ta önceki gün bıçaklanarak öldürülen Gamze Pehlivan’ın, ölüm sebebinin “delici/kesici alet yarası sonucu oluşan iç organ ve büyük damar kesilmesi neticesinde gelişen iç ve dış kanama” olduğu tespit edildi. 
   Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, Pehlivan’ın otopsisi, dün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Otopside, bazı medya kuruluşlarının ileri sürdüğü hamileliğin olmadığı da belirlendi.

Okumuş: Bir zamanlar ben de sizin gibi çekiyordum
Gazimağusa’da geçtiğimiz Salı günü, şehrin en işlek caddesinde, tartıştığı eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldüren katil zanlısı Özgür Okumuş, dün hastaneden taburcu edilmesinin ardından tutukluluk istemi ile Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.    Kalabalık bir polis ordusu tarafından mahkemeye getirilen ve Türkiye’de bir dönem de gazetecilik yapan zanlı Özgür Okumuş, karşısında gazetecileri görünce, “çekin meslektaşlarım, bende zamanında sizin gibi çekiyordum” dedi.

5 bıçak darbesi ile öldürdü
Mahkemeye cinayetle ilgili bulgularını aktaran meselenin tahkikat subayı polis müfettişi Serkan Bulak, zanlının, 18 Nisan 2017 tarihinde, saat 10.45’te, Gazimağusa’da Salamis yolu üzerinde faaliyet gösteren “Yemen Kahvesi” isimli işletmenin önündeki kaldırımda, kendisini aldattığı düşüncesi ile eşi Burcu Okumuş ile tartıştığını söyledi.
Polis, zanlının tartışma esnasında, elindeki et doğrama bıçağını, eşi Burcu Okumuş’un göğüs, karın ve boyun kısmına toplamda 5 defa sokup çıkarmak maksadı ile ağır yaralanrak ölmesine neden olduğunu aktardı. Olayın akabinde zanlının aynı bıçağı kendi göğüs kısmına 1 defa soktuğunu ve ağır yaralandığını anlatan Bulak, konu bıçağın olay yerinde bulunarak emare olarak zapt edildiğini kaydetti.
 
İşlediği suçu detaylı şekilde anlattı
Bulak, olay yerinde bir çok kişinin ifadesine başvurduklarını ve olayın yaşandığı gün Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde tedavi gören zanlıyı ziyaretleri sırasında, zanlının kendilerine bir gönüllü ifade vererek işlediği suçu kabul ettiğini ve detaylı olarak kendilerine anlattığını aktardı.
Bulak, 19 Nisan 2017 tarihinde, Burcu Okumuş’un cesedi üzerinde yapılan otopsi sonucu, ölüm nedeninin kesici ve delici alet yaralanmasına bağlı gelişen iç organ yaralanmasına bağlı iç kanama olduğunun tespit edildiğini anımsattı.

Soruşturma sürüyor
Zanlının olay gününden itibaren hastanede tedavi altına alındığını ve dün itibarı ile taburcu edildiğini ve mahkeme huzuruna çıkarıldığını belirten Bulak, yürütmüş oldukları soruşturmanın “Taammüden Adam Öldürme” ile olduğunu ve konu suça yasa koyucunun müebbet hapis cezası öngördüğünü vurguladı.
Bulak yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Demirtaş: Narkoz etkisi altında ifade aldınız
   Zanlı avukatı İbrahim Demirtaş tutukluluk talebine itiraz etmezken, müvekkilinden alınan ifadenin narkoz etkisi altında alındığını iddia etti. Demirtaş ayrıca müvekkilinin avukat isteğinin geri çevrildiğini ve müvekkilinin uzun süre kendisi ile görüştürülmediğini ileri sürdü. Demirtaş, zanlının doktor kontrolünden geçirilmesini de talep etti.
   Huzurundaki şahadet ve zanlı avukatının beyanlarını değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 3 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473