banner564

Halk yanlış yönlendiriliyor

Mehmet Harmancı, suyun fiyatı konusunda basında yer alan bazı hesaplamaların manipülatif ve hiçbir veriye dayanmadığını savundu:

Halk yanlış yönlendiriliyor
banner598
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve beraberindeki heyetle görüştü.
Harmancı görüşmedeki konuşmasında su konusuna da değindi. Su fiyatı konusunda basında yer alan bazı hesaplamaların manipülatif olduğunu ve hiçbir veriye dayanmadığını söyleyen Harmancı, “İnsanlarımızın yanlış yönlendirilmemesi gerek” dedi.
Geçitköy Barajı’ndan gelen suya uygulanan kademeli fiyat politikasıyla ilgili olarak Çıralı’ya bilgi veren Harmancı, kademeli fiyat politikasıyla su kaynaklarının yanı sıra dar gelir gruplarının korunmasının amaçlandığını söyledi.

LTB’nin uyguladığı fiyat politikasıyla ilk 20 tona kadar olan dilimin ortalama fiyatının 5,4 TL olduğunu kaydeden Mehmet Harmancı, 99 ton su bile kullanılsa ortalama ton başına su fiyatının 7 TL’ye ulaşmadığını söyledi.
Sanayicilerin daha fazla üretim yapabilmesi için önlerinin açılması gerektiğini söyleyen Mehmet Harmancı, LTB olarak ezelden beri üzerinde durduğumuz özerk sanayi bölgelerinin destekçisiyiz” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2016, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473