banner564

Halkın öfkesi büyük

Sahilde yürüyüş yapan turist kıza demir çubukla saldıran ve dün mahkemeye çıkarılan Hamit Yılmaz, pişman olduğunu söyledi

Halkın öfkesi büyük
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’de bulunan Bafra Turizm Merkezi’nde, bir otelin sahil kısmında yürüyen 16 yaşındaki Hollanda uyruklu turist kızla önce cinsel ilişkiye girmek isteyen, retdedilmesi üzerine kıza saldıran ve inşaat demiri ile kızın baş ve boyun kısmına defalarca vuran 18 yaşındaki zanlı Hamit Yılmaz, dün tutukluluk istemi ile İskele Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Yargıç tarafından kendisine söz verilen zanlı “pişmanım” dedi.
   Ancak yaşanan bu olay KKTC genelinde infial yarattı. Çok sayıda vatandaş sosyal medya yorumlarında saldırıyı şiddetle kınarken, yetkililere önlem çağrısı yaptı.

Polis dehşet anlarını aktardı
Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polis memuru Ahmet Köse, mahkemeye meseleyi aktardı. Köse, zanlının, 2 Mayıs 2017 tarihinde, saat 16.40’ta, Bafra Turizm Merkezi’nde, sahil şeridinde yürüyüş yapmakta olan Hollanda uyruklu kıza önce cinsel ilişkiye girme teklifinde bulunduğunu söyledi.
İsteğinin reddedilmesi üzerine zanlının elindeki 138 cm uzunluğunda ve 11 mm genişliğinde olan inşaat demiri ile müştekiye saldırdığını aktaran Köse, müştekinin başına ve vücudunun muhtelif yerlerine defalarca vurarak yaraladığını söyledi.

Çevredeki turistler kurtardı
Köse, çevrede bulunan turistlerin gelmesi ile birlikte zanlının hızla olay yerinden uzaklaştığını ve müşteki kızın önce Gazimağusa Devlet Hastanesi, ardından ise Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak yoğun bakım  ünitesinde tedavi altına alındığını belirtti. Köse, genç kızın beyin havalesi geçirdiğini ve vücudunun 5 ayrı noktasında derin kesiler oluştuğunu ifade etti.

Hollandalı kızdan alınamadı
   Zanlının aynı gün olay yerinin 5 km ilerisinde tespit edildiğini ve gözaltına alındığını belirten Köse, henüz müştekiden bir ifade alınamadığını ve alınacak olan bazı tanık ifadeleri olduğunu belirterek, mahkemeden süre talep etti.
   Yargıç Umut İnan’ın söz hakkı verdiği zanlı, “pişmanım” demekle yetindi. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanını değerlendiren Yargıç Umut İnan, soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473