banner564

Hangisi ‘doğru’ söylüyor?

Rum Hükümet Sözcüsü Hristodulidis, mülkiyette ilk söz sözün kullanıcıda değil hak sahibinde olduğunu tekrarladı

Hangisi ‘doğru’ söylüyor?
banner598
  KKTC yetkilileri mülkiyet konusunda  ‘kullanıcının da hakkı olacak’ iddialarını tekrarlarken, Rum lideri Nikos Anastasiadis’ten sonra, Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodulidis de, mülkiyette ilk söz sahibinin kullanıcı değil, mal sahibinin olacağını açıkladı.
   Hristodulidis, liderler arasında geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen görüşmenin özlü sonuç getirmediğini; ancak bunun kendilerini hayal kırıklığına uğratması ve şaşırtması gereken bir şey olmadığını belirtirken, görüşülen konulara çözüm bulmak için masada olduklarını da söyledi.
   Mülkiyet konusunun zor konulardan biri olduğunu söyleyen Hrsitodulidis, mülkiyet konusunun, toprak konusunun kapandığı zaman kapanabileceğini, çünkü bu ikisinin doğrudan bağlantılı olduğunu ifade etti.
   Mülkiyette, ilk söz sahibinin, kullanıcıda değil hak sahibinde olduğunu ifade eden Hristodulidis, 2015 yılında sağlanan hak sahipliğinde kişisel hakkın tanınmasının akabinde, aralarında tazminat ve mülke yeniden sahip olunmasının da bulunduğu hukuki çareler üretildiğini söyledi. Hristodulidis bunların içerisinde, ilk sözün; komiteye başvuracak olan yasal hak sahibine ait olacağına dair anlayışın bulunduğunu da savundu.
   Bir soru üzerine Hristodulidis ayrıca Temmuz ayı sonuna kadar planlanan beş görüşmede toprak, güvenlik ve garantiler de dahil olmak üzere tüm konuların görüşüleceğini ve bir değerlendirme yapılarak, nereye gelindiğinin görüleceğini söyledi.
   Hristodulidis, liderlerin bir görüşmesinin tamamlamasıyla, aynı konuya geri dönmeyeceklerini bunu müzakerecilerin yapacağını da ifade etti.

Rum liderine eleştiri
   Öte yanda Simerini gazetesi, EDEK ile Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği’nin mülkiyet konusunda gözlemlenen durgunluk konusunda Anastasiadis’e eleştiri yönelttiklerini yazdı.
   EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Anastasiadis’i, TC kökenli vatandaşların haklarına meşruiyet kazandırmakla, mülkiyet komitesinin kurulmasını kabul etmekle ve önceden 114 bin TC kökenli vatandaşın kalmasını yasallaştırmakla eleştirdi.
   Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Gençlik Kolları Başkanı Maria Kola ise yaptığı açıklamada mülkiyet konusunda gözlemlenen durgunluktan bahsetti.
   Kola, müzakerelerin, mülkiyet gibi, kritik bir döneme girdiğinin görülmekte olduğunu, bununla birlikte mülklerin iadesine ve insan haklarının uygulanmasına sınırlandırmalar getirilmesine karşı olduklarını da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2016, 09:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474