banner564

Hani ne oldu aşkımız

İstanbul’u terk ederek Atina’ya giden Anastasiadis, Cuma günü Akıncı ile yapacağı görüşmeyi de iptal etti

Hani ne oldu  aşkımız
banner598
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak İstanbul’daki yemeğe katılmasını protesto eden Rum lideri Nikos Anastasiadis, tüm randevularını iptal ederek dün İstanbul’u terk etti. Atina’ya giden Rum liderinin, Cuma günü Akıncı ile yapacağı görüşmeyi de iptal ettiği bildirildi.
KKTC Cumhurbaşkanı olarak İstanbul’daki yemeğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Mustafa Akıncı ise, Rum liderine önemli göndermelerde bulundu. Akıncı “Bu tahammülsüzlük kabul edebileceğimiz bir durum değildir” dedi.
Kıbrıs Türk halkının çözümden yana olduğunu ve var gücüyle çalışacağını vurgulayan Akıncı, Kıbrıs Türk halkının sadece ara bölgeye sıkıştırılmış bir halk olarak kalmayacağını söyledi.
Akıncı, BM Genel Sekteri ile görüşmesinin her zaman Kıbrıs’ta bir çözüm ve daha güzel günlerin gerçekleşmesi için olduğunu belirtti.

Akılla, mantıkla ilerlemesi gerekirdi…
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıcı önceki akşam özel uçakla gittiği İstanbul’dan dün yine özel uçakla yurda döndü.
Cumhurbaşkanı Akıncı, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in yemeğe katılmamasını değerlendirirken, “Bizim oradaki varlığımızı hazmedememek gerçekten anlamsızdır. Duygularla tepkisel hareket etmek yerine akılla ve mantıkla doğru yönde ilerlemek gerekir” dedi.

Yemeğe Erdoğan davet etti…
Davet aldığı yemeğe açıklık getiren Mustafa Akıncı, Dünya İnsani Zirvesi’nin BM organizasyonunda yapıldığını ve yapılan alanın BM toprağı olarak kabul edildiğini, oysa kendisinin zirveye değil, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği yemeğe, Erdoğan’ın daveti üzerine katıldığının altını çizdi.
Akıncı İstanbul ziyaretinin sadece bir yemekten ibaret olmadığını da hatırlatarak, bu ziyareti hem yemeğe katılmak hem de BM Genel Sekreteri’yle görüşmek üzere gerçekleştirdiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Akıncı, ziyaretin saklandığı gibi bir algının oluştuğunun hatırlatılması üzerine, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’un programının çok yoğun olduğunu Ban’la görüşme olasılığının gerçekleşmesinin ardından kesinleştiğini bu yüzden ani gerçekleştiği gibi bir durumun ortaya çıktığını söyledi.
Akıncı, “Bu demek değil ki, Kıbrıs Türk halkı kendisini tanıdığını söyleyen Cumhurbaşkanı’nın düzenlediği ve ev sahibi olduğu, davetli olduğu bir yemeğe dahi katlım gösteremeyecek. Ve orada BM Genel Sekreteri’yle de bir görüşme gerçekleştiremeyecek. Bu tahammülsüzlük bizim kabul edebileceğimiz bir durum değil” diye konuştu.

“Ban ile yararlı bir görüşme yaptık”
Cumhurbaşkanı Akıncı, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yararlı bir görüşme yaptıklarını belirterek, Genel Sekreter ile en son ocak ayında Davos’ta görüştüklerini, o günden bu yana gelişmeleri ele aldıklarını, yıl sonuna kadar sürecin en iyi nasıl değerlendirilebileceği konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Akıncı, BM Genel Sekteri ile görüşmesinin Kıbrıs’ta bir çözümün gerçekleşmesi için olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk halkının çözümden yana var gücüyle çalışacağını ancak Kıbrıs Türk halkının sadece ara bölgeye sıkıştırılmış bir halk olarak kalmayacağını vurguladı. 
Kıbrıs'ta çözüm için kendi haklarını sonuna kadara savunarak, Kıbrıs Türk halkının eşitliğini, özgürlüğünü güvenliğini gözeterek diğer toplumun da makul hassasiyetlerini gözeterek bir çözüm için ellerinden geleni art niyetsiz ve samimiyetle yapacaklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473