banner564

Hani nerede çocuk hakları?

Annesinin çalışma izni olmadığı gerekçesiyle 12 yaşındaki Yusuf, okula gidemiyor

Hani nerede  çocuk hakları?
banner598
Çocuk haklarının gündemde olduğu bir dönemde, Gazimağusa’da yaşayan 12 yaşındaki Yusuf Alakuş’un hüzünlü hikayesi yürek burkuyor.
Yusuf henüz 12 yaşında, o da yaşıtları gibi okula gitmek istiyor ne var ki bürokratik engeller dolayısı ile eğitimine devam edemiyor.
Yıllar önce babasını kaybetmiş olan Yusuf annesi ile Kıbrıs’a yerleşmiş. Ancak annesinin çalışma izni olmadığı için Yusuf’u okula almıyorlar. Yusuf akşamları gül satarak annesine maddi katkıda bulunuyor.
Yusuf’u gül satarken mutlaka Salamis caddesinden görürsünüz her zaman elinde bir demet gül ile size şöyle seslenir “Abi ablaya gül alır mısın?’’. Bunu söylerken hem ürkek hem de masum ve de güzel bir tebessüm var Yusuf’un yüzünde.
Ancak Yusuf yaşıtları gibi okula gitmek istiyor. Yusuf’un annesi Zeliha Alakuş gündelik ve sigortasız bir işte çalışıyor. Ülkede cezalı duruma düşmesin diye üç ayda bir giriş çıkış yapıyor. 
Anne Zeliha Alakuş,  küçük Yusuf’un okula gitmesini istiyor. Acılı anne Alakuş, “Hangi okula müracaat ettik ise kimse çocuğumu okula almadı. Çocuğum da okula gitmeyi çok istiyor ama benim çalışma iznim olmadığından maalesef çocuğumu okula almıyorlar’’ dedi. Küçük yusuf yetkililerden bir an önce okula gitmek için yardım bekliyor.

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473