banner564

Hapisten kurtuldu

Polisin yaptığı arama sırasında sırt çantasında nacak ile PKK propagandasına yönelik malzeme bulunan Taylan Özgür Türkatalay’a 2 bin TL para cezası verildi

Hapisten kurtuldu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele Kaza Mahkemesi huzurunda dün görüşülen davada, Taylan Özgür Türkatalay, tasarrufunda bir adet nacak ile terör örgütü propagandası niteliği taşıyan kitap bulundurduğu gerekçesi ile suçlu bulunarak 2 binTL para cezasına çarptırıldı. Türkatalay ayrıca benzer suçları işlemeyeceğine dair 5 yılı içeren 30 bin TL’lik kefalet senedi imza etti.
İskele Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Umut İnan’ın huzurunda görüşülen davada mahkemeye olguları aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Ahmet Özlemler, 20 Mart 2016 tarihinde, Gazimağusa-Karpaz anayolu üzerinde bulunan İskele Piknik Alanı’nda yapılan nevruz kutlamaları sırasında, sanığın sırt çantasında yapılan arama sonucunda, bir adet nacak ile bir ade PKK ve yıkıcı yasadışı cemiyetlerin propagandası niteliği taşıyan kitabın bulunarak emare alındığını söyledi.
Yargıç Umut İnan, sanığa bir fırsat vererek hürrüyeti bağlayıcı türden olmayan bir ceza takdir etmeyi uygun gördüğünü söyledi ve sanığı 2 bin TL para cezasına mahkum ettiğini açıkladı.
Nevruz kutlamalarına yaklaşılan bu günlerde açıklanan karar bir anlamda uyarı niteliğinde yorumlandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2017, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473