banner564

“Harita vermesi suç”

Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın, Meclis ve Hükümeti muhatap almadan hayati kararlar aldığını iddia etti

“Harita vermesi suç”
banner598
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Meclis ve Hükümeti muhatap almadan hayati kararlar aldığını iddia etti.
   YDP’den yapılan açıklamaya göre Arıklı, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneğini ziyaret etinde yaptığı konuşmada, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması hedeflenen müzakere sürecinin başarı şansının kalmadığını, ancak zorla devam ettirilmeye çalışıldığını savundu.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın harita vermesinin anayasal bir suç olduğunu, Hükümetin bu konuda kararlı bir tavır ortaya koymadığını iddia eden Arıklı, YDP’nin KKTC’ye sahip çıkmak için kurulduğunu da kaydetti.  
Bağımsızlık İttifakı da tepkili 
   Öte yandan Bağımsızlık İttifakı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve görüşmeci heyetinin Kıbrıs müzakerelerinde Kıbrıs Türk halkını temsil edemeyeceğini iddia ederek hükümetin ve Meclis’in de bu yönde karar almasını istedi.
    Bağımsızlık İttifakı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın Anayasa’yı ihlal ettiği ve tarafsızlığını yitirdiği yönünde eleştiriler yer aldı. İttifak, Cumhurbaşkanı ve görüşmeci heyetinden desteğini çektiğini de belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473