banner564

Havada facia

Ünlü işadamı Hüseyin Başaran’ın ‘bekarlığa veda partisinden’ dönen kızı Mina Başaran ve 7 arkadaşının yanı sıra 3 mürettebatın bulunduğu uçak İran üzerinde düştü, kurtulan olmadı

Havada facia
banner598
Birleşik Arap Emirlikleri'nden Türkiye'ye gelen bir özel uçak İran'ın başkenti Tahran'ın güneyinde düştü. Uçakta bulunan 2'si kadın pilot, 1'i hostes, 8'i yolcu toplam 11 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. 
Uçağın Başaran Holding'e ait olduğu belirtildi. Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 kız arkadaşı olduğu öğrenildi. Mina Başaran ve kız arkadaşlarının bekârlığa veda partisinden İstanbul'a döndükleri öğrenildi. Mina Başaran'ın babası Hüseyin Başaran inşa ettiği dev projeye kızının adını vermişti. Gıda, inşaat, enerji ve finans alanında faaliyetleri bulunan holding Fikirtepe'de büyük bir proje de yürütüyor. Baba Hüseyin Başaran, Mina Towers adı verilen projeye kızının adını vermişti.

11 kişi öldü
Mina Başaran’ın kız arkadaşlarıyla Dubai’ye bekârlığa veda partisine gittiği ve dönüşte korkunç kazanın yaşandığı ifade edildi. 11 kişinin hayatını kaybettiği bu kaza, Türk sivil havacılığındaki ilk ölümlü iş jeti kazası oldu. İş adamı Hüseyin Başaran’a ait iki iş jeti bulunuyor. Bu uçaklardan biri daha uzun menzilli Global Express (tescili TC-FRK), diğeri de İran’da düşen Challenger 604’di. Çift motorlu Challenger 604, Kanadalı Bombardier şirketi tasarımı. Orta menzilli uçağın yolcu kapasitesi 12. Başaran Holding'e ait uçak 2001 modeldi. İmalat numarası ise 5494'tü.

Uçakta ünlü isimler vardı…
Uçakta bulunan yolcular arasında Zeynep Coşkun, Ayşe And, Burcu Urfalı, Aslı İzmirli, Liana Hananel, Jasmin Baruh, Sinem Akay bulunduğu belirtilirken kaptan pilotun Beril Gebeş olduğu açıklandı. Uçaktaki yardımcı pilotun da kadın olduğu ifade edildi.
Sinem Akay’ın Casa di Denim markasının kurucusu olduğu belirtilirken, Ayşe And’ın klinik psikolog, Burcu Urfalı’nın Bug Uniform’un kurucusu olduğu ve kurumlara üniforma tasarladığı öğrenildi.
Aslı İzmirli’nin İstanbul’da bulunan Gia Jewels’ı kurduğu ve mücevher tasarımı yaptığı öğrenilirken, Liana Hananel ise bikini tasarımları yapıyordu. Jasmin Baruh’un da Baquette Jewellery isimli tasarım şirketini kurduğu ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2018, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473