banner564

Hayal aleminde

Ban ki Moon ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocas, Garanti Anlaşmaları’nın iptalini istedi ve çözüm için Türkiye’nin acilen adadan çekilmesinden başka bir seçenek olmadığını söyledi

Hayal aleminde
banner598
   New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) genel Sekreteri Ban ki Moon ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocas, Kıbrısla ilgili Garanti Anlaşmaları’nın iptalini isterken, Türkiye’nin çabhucask adadan gitmesinden başka bir seçeneğinin olmadığını iddia etti.
   Ban ki Moon ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyenKocas “Egemen ve AB üyesi olarak bütün haklarına sahip Kıbrıs Cumhuriyeti’nin oluşturmayacağı bir çözüm olamaz. Bu olmazsa, çözüm olmayacak” dedi.
   Güney Kıbrıs’ın yüksek tirajlı Fileleftheros gazetesi “Çözüm İstiyorlarsa Kıbrıs’tan Gitsinler’ başlıklı haberinde Yunan Dışişleri Bakanı’nın, New York’taki açıklamalarına yer verdi.
   “Genel Sekreter ile Kıbrıs sorununda ilerleme kaydedilip kaydedilmemesi, soruna çözüm arzumuz ve egemen hükümetin kararıyla başlayacak olan müzakereleri görüştük” diyen Kocas, Kıbrıs sorununun iç yönlerinin “Lefkoşa” diye nitelediği Rum Yönetimi’nin meselesi olduğunu savundu.

Türkiye çekilsin
  Kocas “Garantör güç olarak biz, hem kendimiz hem de Türkiye’nin Ada’dan çekilmesini istiyoruz” dedi ve eski anlaşmalardan kaynaklanan garantörlük haklarının son bulmasını talep etti. Bu taleplerini BM Genel Sekreteri’ne de ilettiğini belirten Kocas “Zannederim kendisine söylediklerimi iyi düşündü ve not etti. Zannederim BM Genel Sekreteri’ne kadar herkes mesajı aldı” dedi.
   Nikos Kocas Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmek üzere 11 Mayıs akşamı İstanbul’a gideceğini, 13-14 Mayıs’ta da NATO Dışişleri Bakanları toplantısı için Antalya’ya geçeceğini belirterek “Zannederim Türkler, çok çabuk çözüm istiyorlarsa, çok çabuk Ada’dan çekilmekten başka seçenekleri yok” dedi.
   Politis gazetesi konuyla ilgili haberi “Kocas-Ban Görüşmesi... Ne Biz Ne Türkiye Garantör Olsun” başlığıyla verirken, Haravgi gazetesi “Anaların’ Hakları Son Bulsun... Yunan Dışişleri Bakanı BM Genel Sekreteri’ne Garanti Anlaşmalarının Kaldırılması Konusunu Götürdü” dedi.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2015, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474