banner564

Hayat dolu bir gencimizi kaybettik

Geleceğe umutla bakan, 26 yaşında, hayat dolu bir gencimizi kaybettik

Hayat dolu bir gencimizi kaybettik
banner598
Çiğdem AYDIN
Başkent Lefkoşa dün güne üzücü bir haberle uyandı. Henüz 26 yaşında olan ve zehir çetesinden bir türlü kurtulamayan Arda Erkan, arkadaşları tarafından dün saat 06.30 sıralarında, Ortaköy’deki Yeni Yüzyıl Anaokulu yakınlarında aracının içerisinde ölü olarak bulundu. 
Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi üzerinde park halindeki MV 952 plakalı Mavi Mazda Demio araç içerisinde bulunan gencin ölüm haberi, ailesini ve arkadaşlarını şok etti. Çok sayıda insan, bu kötü haber sonrasında Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne akın etti. 

Askerliğini kısa süre önce tamamladı…
Çevresinde sevilen, hayat dolu bir genç olan Arda’nın zamansız vedasının ardından birçok iddia gündeme geldi. İddialara göre Arda Erkan tahsil için gittiği İngiltere’de uyuşturucu maddelerle tanıştı. Arda, ailesi tarafından yeniden KKTC’ye getirilerek kontrol altına alınmaya çalışıldı. Yakınlarından elde edilen bilgilere göre, Kuzey Kıbrıs’a döndükten sonra bulaştığı illetten kurtulan ve sosyal hayatına devam eden Arda geçtiğimiz yıl vatani görevini tamamladı.

Erkan çiftinin yüreğine ateş düştü…
Arda, Kıbrıs Türk basının emektarlarından gazeteci Mustafa Erkan’ın oğlu idi. Biricik evlatları Arda’nın dün sabah acı haberini alan Mustafa ve Gülseren Erkan çiftinin dünya başına yıkıldı. Gözleri gibi baktıkları, birçok zorluğa göğüs gererek büyüttükleri evlatlarının vedası Erkan çiftinin yüreğine ateş düşürdü. 

Arkadaşlarına, ‘Arabada dinleneceğim’ dedi…
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre Arda, önceki gün gece eğlenmek için arkadaşları ile birlikte dışarıya çıktı. Arkadaşları ile gecenin belli bir saatine kadar birlikte eğlenen Arda’nın, sabah saatlerinde cansız bedeni arabasının içerisinde bulundu. Arkadaşlarının iddiasına göre, dün gece kendisini iyi hissetmediğini söyleyen Arda, arabanın içinde dinlenmek istediğini aktardı.

“Uyandırmak için seslendiler…”
Yine iddialara göre, Arda’yı arabada bırakıp giden arkadaşları sabah saatlerinde Yüzbaşı Tekin Yurdabak Caddesi tekrar döndü. Arkadaşları, Yeni Yüzyıl Anaokulu ve Bıcırık Mağazası yakınlarında park halinde duran arabanın içerisinde hareketsiz duran Arda’yı uyandırmak için seslendiler. Arda’dan cevap alamayan ve hareketsiz yattığını gören arkadaşları MV 952 plakalı Mavi Mazda Demio aracı çalıştırarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yolunu tuttu.

Hastaneye getirildiğinde kalbi atmıyordu…
Yetkililerden alınan bilgiye göre ise, Arda Erkan hastaneye getirildiğinde kalbi atmıyordu. Hastanede arabadaki gencin hayatını kaybettiğinin anlaşılması üzerine durum polise aktarıldı.
Polis ekipleri, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde, Arda Özkan’ın cansız bedeninin bulunduğu arabada uzunca bir süre inceleme yaptı.

Tüm ihtimaller göz önünde bulunduruluyor…
Yaşanan bu acı olayla ilgili polis başlatılan soruşturmasında tüm ihtimallerin göz önünde bulundurulduğu öğrenildi. Yetkililer, Arda Erkan’ın vücudunda darp izine rastlanılmadığını ve kesin ölüm nedenin tespiti için otopsi yapılacağını ifade etti.

Gizemli vedanın sırrı çözülemedi…
Diyalog muhabirinin güvenilir bir kaynaktan elde ettiği bilgiye göre ise, Arda Erkan’ın aşırı derecede enerji içeceği ve bonzai nedeniyle hayatını kaybettiği yönündeki iddialar kesinlik kazanmadı. Ölüm nedeni hakkında kesin bir kanıya varılamayan Arda Erkan’ın gizemli vedasının sırrını Türkiye’den gelecek otopsi raporu çözecek.

“Polis bu olayı çok iyi araştırmalı…”
Arda Erkan’ın Diyalog’a ulaşan bir tanıdığı ilginç iddialarda bulundu. Arda’nın önceki gün gece arkadaşları ile birlikte dışarıya çıktığını doğrulayan kaynak, “Arda uyuşturucu kullanmıyordu. Dün gece arkadaşları ile birlikte idi. Hatta ailesinden bir yakınını sabaha yakın aramış. Polisin bu olayı çok iyi araştırmasını istiyorum. Eğer ölümü uyuşturucudan ise Arda’ya uyuşturucuyu kimlerin temin ettiği ve kimlerle birlikte kullandığı ortaya çıkarılmalı. Bu ülke gençliğini zehirleyen kim olursa olsun en ağır ceza verilmeli” dedi.

Bugün defnedilecek…
Hayatının baharında sır dolu bir veda ile sevenlerinin yüreğine ateş düşüren Arda Erkan bugün Lefkoşa’da defnedilecek. Aile yakınlarından alınan bilgiye göre Arda, bugün İsmail Safa Camisinde kılınacak öğle ve cenaze namazlarının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Güncelleme Tarihi: 08 Temmuz 2015, 09:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474