banner564

Hayat dolu birisiydi

Aydınköy’de yaşayan Kıbrıs Türk Toplumu’nun tanınmış simalarından, 68 yaşındaki müzisyen Tarık Arsal’ın zamansız vedası tüm sevenlerini hüzne boğdu

Hayat dolu birisiydi
banner598

Melin DOBRAN

Güzelyurt’a bağlı Aydınköy’de yaşayan Kıbrıs Türk Toplumu’nun tanınmış simalarından, 68 yaşındaki müzisyen, mimar ve mühendis Tarık Arsal, dün hayata veda etti. Aslen Gaziverenli olan ve Aydınköy’de yaşayan Tarık Arsal’ın ani vefatı, ailesini ve tüm sevenlerini yasa boğdu. 

Çevresinde samimi ve hayat dolu kişiliği ile tanınan Tarık Arsal, herkes tarafından sevilen bir isimdi. Tarık  Arsal, Lefke bölgesinde Gimco International LTD isimli iş yerinin de direktörüydü. 

Sanat aşığı ve sanatçı bir insandı

Gazi Set Müzik Grubu ile Lefke Mücahitler Bandosu’nun kurucularından olan Tarık Arsal, ağırlıklı olarak müzik sanatı ile ilgilenmesine rağmen, şiir, resim, heykel, karikatür ve yazın sanatlarıyla uğraşmış sanat aşığı birisi idi. Uzun yıllar Türkiye’de ünlü orkestralarda çalışmış olan Tarık Arsal, tanınmış birçok Türk sanatçılara nefesli çalgılarda eşlik etmişti.

Astım ve şeker hastasıydı

Astım ve şeker hastası olan Arsal, bir süredir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Arsal’ın sevenleri, sosyal medya hesabına üzüntülerini dile getiren yazılar yazdı. Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, vefat eden dostunun ardından şunları yazdı: “Tarik Arsal ışıklar içinde uyu... Lefke Turizm Derneği'ne, çok önemli hizmetleri geçti... Onu iyi hatıraları ve festivallerimize yaptığı katkılarıyla daima hatırlayacağız...”

Cenaze töreni yarın

Aile yakınlarından aldığımız bilgiye göre Tarık Arsal, 6 Şubat 2016 Cumartesi günü (yarın), Lefkoşa Kabristanlığı’nda toprağa verilecek.


Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2016, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474