banner564

Hayatı film gibi

Türkiye’de cezasını tamamlamadan sahte kimlikle adaya gelen Metin Çevik, imam nikahı ile evlilik de yaptı, 8 ay sonra da tutuklandı

Hayatı film gibi
banner598
Melin DOBRAN
   Türkiye-Hatay’da sigara ve mazot kaçakçılığından dolayı 6 yıl hapse mahkum edilen ve cezasını yarı açık cezaevinde çeken Metin Çevik, denetimli serbestlik uyarınca ev iznine çıktığı esnada sahte kimlik bulup KKTC’ye kaçtı. 
   Başkası adına düzenlenen sahte kimlikle Girne Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığı belirlenen zanlı 8 ay sonra Lefkoşa’da yakalandı. 
   Zanlının 8 aylık süre içerisinde imam nikahı ile evlilik yaptığı da öğrenilirken, gözaltına alınan zanlı dün teminat talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.
    Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, Türkiye’de hükümlü tutuklu bulunduğu yarı açık cezaevinden bir hafta izinli çıkış yapan zanlının üzerinde kendi resmi bulunan İlyas Güç adına düzenlenen TC kimlik kartlı ile 11 Temmuz 2016 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye giriş yaptığını söyledi. 
   Polis, zanlının 31 Ocak tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını ifade etti. Zanlının gönüllü ifade verip suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, ülkede yasa dışı bulunan zanlının teminata bağlanmasını talep etti. 
   Talebi değerlendiren mahkeme, zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 45 gün süre ile cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 09:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474