banner564

“Hayvanlar sıcaktan ölüyor”

Gönendere’de mandırasının üstünü kapatmak isteyen vatandaş Kaymakamlığın izin vermediğini ileri sürdü

“Hayvanlar sıcaktan ölüyor”
banner598
Melin DOBRAN
Gazimağusa’ya bağlı Gönendere’de yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Fatma Horoz isimli vatandaş, mandırasının üstünü Kaymakamlık izin vermediği gerekçesiyle kapatamadığını ileri sürdü.
Horoz, bu nedenden dolayı geçen yıl 8, bu yıl ise 1 hayvanının öldüğünü söyledi. Sıcak havaya hayvanların dayanamadığını ifade eden Horoz, hayvanlarının ölmesine seyirci kalmanın acı bir durum olduğunu iafde etti.
Horoz, geçen seneden beridir Kaymakamlıktan izin alamadığı için mandırasının bir kısmının açık kaldığını kaydetti.

“Hayvanlar için düzgün bir yer istedik”
Gazetemize ulaşan Horoz şöyle dedi: “Geçen yıl Mart ayından beridir, mandıranın açıkta olan kısmını kapatmak için Kaymakamlıktan izin istedik. Bir kısmı kapalı olduğu için açıkta kalan bölümü için geçici olarak izin istemiştik. En son 1 ay önce yine izin istedik vermediler. Biz hayvanların yaşayabileceği düzgün bir ortam istedik. Kaymakamlığı defalarca aramama rağmen görüşme randevusu alamadım. Köklenip kalırmışım ve yerimden çıkmayacakmışım diye bu izin verilmedi. Mandıralar köy içinde olduğu için bölgeliler şikâyet ediyor. Benim gibi birkaç hayvancı da mağdurdur. Yeni mandıra yapılacağını söylediler ama herhangi bir girişim görmedim.”

Güncelleme Tarihi: 31 Temmuz 2017, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473