banner564

Hem doğal hem leziz

Tatlısu’daki festivalde satışa sunulan otlar kapış kapış gitti

Hem doğal hem leziz
banner598
Tatlısu’da dün düzenlenen Ot ve Kültür Festivali’nin açılışına Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Tufan Erhürman, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da katıldı.
Cumhurbaşkanı Akıncı etkinlikte yaptığı konuşmada, “Doğamızın harika olduğunu söylememize karşın doğamızı ve kültürel mirasımızı tahrip eden bir takım yanlışlarımız olduğunu belirterek, “Doğamıza sahip çıkmak kültürümüze sahip çıkmak demektir. Geçmişimize sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmak ve geleceğimizi kurtarmak demektir” dedi.
Cumhurbaşkanı, “Doğamızın bahşettiği ve kültürümüzün zenginliği olan otlar ve sebzeleri severiz, soframızdan eksik etmeyiz ama mangalı da severiz ondan da vazgeçmeyiz. Her ikisi de kültürümüzün parçası” şeklinde konuştu. 
Başbakan Erhürman da yaptığı konuşmada, Tatlısu’da tarih, doğa, gastronomi, kültür olduğunu ifade ederek, Tatlısu’nun, başka türlü bir şey yapmanın imkan dahilinde olduğunun ispatı olduğunu” söyledi. 
Ot Festivali’nin adının önce şaşırttığını, stantları gezince anlamının daha iyi görüldüğünü dile getiren Başbakan Erhürman, “Ot Festivali bize, başka türlü beslenmek mümkün, başka türlü bir mutfak mümkün, başka türlü bir gastronomi mümkün diyor. Bununla yetinmiyor, Tatlısu’da yapılanlarla başka türlü bir köy yaşamı mümkün, başka türlü bir yerel yönetim vizyonu mümkün de deniliyor. Yine Tatlısu’da yapılanlarla başka türlü bir turizm mümkün deniliyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474