banner564

Hem doğal hem sağlıklı

Akdeniz Köyünde yoğun katılımın olduğu festivalde; ayrelli, gazayağı, gabbar ve deniz börülcesi satış rekoru kırdı

Hem doğal  hem sağlıklı
banner598
Melin DOBRAN
   Akdeniz köyünde dün yapılan 5. Akdeniz Ayrelli Festivali’ne halkın ilgisi yoğun oldu. Köyde bulunan Akdeniz Doğa Müzesi’nin açılışını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı yaptı. Festivalde tezgâh kuran esnaf, Kıbrıs kültürüne özgü ürünleri tanıtmaktan ve bilmeyenlere tattırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Festivalde kurulan stantlarda ayrelli, gazayağı, gabbar, lokma, şamişi, gullurikya, bulgur köftesi, üzüm sucuğu, köfter, pilavuna, çörek, hellimli, zeytinli, macun ve turşu çeşitleri satışa sunuldu. Festival esnafı satışlarından ve katılımın yoğun olmasından dolayı memnun olduğu olduğunu dile getirdi.

Esnaf ne dedi…??

Özlem Sadrazam: Festival için bulgur köftesi, şamişi ve gullurikya hazırladık. Kıbrıs ürünlerini tanıtmaktan ve yemeyenlere tattırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Beklediğimiz ilgiyi gördük. Köyde yapılan festivallere genellikle katılım yoğun oluyor. Bu da bizi sevindiriyor. Gelen turistler de ürünlerin tadına bakıyor ve çok beğeniyor.

Pembe Sadrazam: Kendi yaptığımız çörek, pilavuna, zeytinli ve hellimlileri festival için hazırladık. Halkımız kültürünü seviyor ve ürünlerimizi alıyor. Çok şükür satışlarımız iyi gitti. Kültürümüzü hem yerli vatandaşa hem de ülkemize gelen yabancı ziyaretçilere tanıtmaktan gurur duyuyoruz.

Ertan Bozalan: Ben ayrelli, ayrelli turşusu ve gabbar turşusu hazırlayıp getirdim. Halkımızın ayrelliye olan ilgisi çoktur. Ülkemizin en sevilen ve kıymetli bitkilerinden biridir. Kalabalıktan memnunuz, çok şükür satış da yaptık. Festivallere olan ilginin her zaman sürmesini bekliyoruz.

Abide Selvili: Festival için bizim yaptığımız üzüm sucuğu, pastelli, pekmez, kuru üzüm ve köfter gibi ürünlerimizi satışa sunduk. Kıbrıs halkı bu çeşitleri çok seviyor ve alıyor. Festival oldukça kalabalık geçiyor. Halkımızı köyde görmekten dolayı çok mutlu olduk.

Seyhan Davulcu: Festival için doğadan topladığımız yumurta otu, ayrelli, gazayağı, deniz börülcesi ve gabbar gibi bitkileri sattık. Ayrıca gabbar turşusu da ilgi gördü. Ayrelli çok faydalı olduğu için halkımız seviyor ve alıyor. Kalabalıktan da ilgiden de oldukça memnunuz.

Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2017, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474