banner564

Hemşire olacaktı

Direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağına geçen 20 yaşındaki Ekrem Saruhan, karşı istikametten gelen aynı yaştaki İpek Mısırlı’nın hayatını sonlandırdı

 Hemşire olacaktı
banner598

Melin DOBRAN

   Bayram tatilinin son gününde 14 yaşındaki Mehmet Topal’ın ağır yaralanmasına yol açan kazanın ardından dün de Güzelyurt-Akçay anayolunda meydana gelen trafik kazası, henüz 20 yaşında olan İpek Mısırlı’nın ölümüne yol açtı. Kazada ölen İpek ile kazaya yol açan Ekrem’in arkadaş oldukları, ailelerin de tanışık olduğu iddia edildi.
   LAÜ Hemşirelik bölümünde 2 yılını tamamlayan ve devlet hastanesinde staja başlayıp, geleceğe dair çok güzel hayaller kuran İpek’in genç yaşta ölümü tüm ülkeyi yasa boğdu. Feci kaza, aynı yaştaki Ekrem Saruhan’ın direksiyon hakimiyetini kaybederek yolun sağ şeridine geçmesi sonucu meydana geldi.


Kaza nasıl oldu?
Güzelyurt-Akçay anayolunda dün saat 10.00 civarında meydana gelen trafik kazasında, Ekrem Saruhan (E-20), yönetimindeki GZ 905 plakalı aracı ile Akçay istikametine doğru, dikkatsizce seyrettiği sırada direksiyon hâkimiyetini kaybetti. Direksiyon hâkimiyeti kaybedilen araç, yolun sağ tarafına geçti. O esnada karşı istikametten gelmekte olan Berk Mısırlı (E-20) yönetimindeki, GM 396 plakalı araç ile çarpıştı. 

“Hastaneye giderken hayatını kaybetti”
Kaza sonucu yaralanan Saruhan ve Berk-İpek Mısırlı kardeşler, olay yerine çağırılan ambulanslarla Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. GM 396 plakalı araçta yolcu olarak bulunan İpek Mısırlı (K-20) ise hastaneye kaldırıldığı sırada yolda yaşamını yitirdi. 

Berk yoğun bakımda
Yetkililerden alınan bilgiye göre Berk Mısırlı’nın, dün öğle saatlerinde ameliyattan çıkarıldığı ve nöroloji servisinde yoğun bakıma alındığı öğrenildi. Saruhan’ın ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ve kalp damar cerrahisi servisinde müşahede altına alındığı belirtildi. Mısırlı’nın, bugün yapılacak otopsinin ardından, toprağa verilmesi bekleniyor.

Staj yaptığı hastaneye cansız bedeni geldi
Henüz hayatının baharında olan Mısırlı’nın zamansız vedası, başta ailesi olmak üzere tüm çevresini yasa boğdu. Arkadaşlarından alınan bilgiye göre Mısırlı, Lefke Avrupa Üniversitesi’nin hemşirelik bölümünde eğitim görmekteydi. Bu dönem üniversite ikinci sınıfı tamamlayan Mısırlı, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde staj yapmaktaydı.

Serhatköy yasta
Serhatköy’de yaşayan Sergül-Mahmut çiftinin ikiz çocukları olan İpek ve Berk’in dışında, Yaşar isminde bir büyük oğlu daha olduğu öğrenildi. Ayrıca Berk Mısırlı’nın da Lefke Avrupa Üniversitesi’nde eğitim gördüğü öğrenildi. Köyde herkes tarafından sevilen hayat dolu bir genç olan İpek’in erken vedası tüm sevenlerini yasa boğdu.


Saruhan mahkemeye çıkarılacak
Öte yandan kazada ölen 20 yaşındaki İpek ile yaralan kardeşi Berk’in, kazaya yol açan aynı yaştaki Ekrem’in arkadaş oldukları, ailelerin de tanışık olduğu iddia edildi.
Feci kazaya sebep olan Ekrem Saruhan’ın Serhatköy’e çok yakın olan Akçay’da ikamet ettiği öğrenildi.
Kazadan sonra hastaneye kaldırılan ve hakkında polis soruşturması başlatılan Saruhan’ın gerekli tetkiklerinin yapılmasının ardından mahkemeye çıkarılarak tutuklanacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2016, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474