banner564

Hepsi ceza aldı

Gazimağusa’da 2015 yılında çıkan büyük kavgada Uçanok Grubundan olan 8 sanık hakkındaki karar açıklandı

Hepsi ceza aldı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da mahkeme binası karşısında 20 Ağustos 2015 tarihinde çıkan kavga ile ilgili aleyhlerinde “kanunsuz topluluk oluşturma” davası getirilen sanıklar Hamdin Gökhan, Mehmet Ali Uçar, Hasan Demir, Fatih Demir, Ahmet Uçanok, İsmail Osum, Abbas Osum ve Musa Aykut dün Gazimağusa Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak cezalandırıldı. 
Dava ile ilgili kararı okuyan Gazimağusa Ceza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, sanıkların 20 Ağustos 2015 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkeme binası karşısındaki park alanında Özcan Hangün, Mustafa Ömer Satıağalar, Akif Uygur ve Cüneyt Arık’ı darp etmek amacı ile kanunsuz bir şekilde toplandıklarını ve adı edilenlerin darp edilmesi olayına karıştıklarını söyledi. 
Sanıkların işlemiş olduğu suçun anayasa tarafından güvence altına alınan vücut bütünlüğüne karşı işlenen bir suç olduğuna vurgu yapan Hacımulla, bu tür suçların kamuda tedirginlik yarattığına dikkat çekerek, konu suçları işleyen kişilere karşı ibret verici ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Planlı bir şekilde suç işlediler
Sanıkların kanunsuz bir şekilde toplanarak ithamnameye konu olan suçları planlı bir şekilde işlediklerine vurgu yapan Hacımulla, savunmanın, sanıkların konu suçu müştekilerin tahrikleri sonucu işlemiş olmaları yönündeki savunmaya da değindi.
Hacımulla, her ne sebeple olursa olsun hiçbir problemin şiddet yolu ile çözülemeyeceğine ve mahkeme binası önünde toplanarak adeta bir savaş meydanı yaratılacak derecede konu suçun işlenmesinin asla hoşgörü ile karşılanamayacağına dikkati çekti.

Hapislik dışında bir ceza takdir edilemezdi
Sanıklar lehindeki hafifletici nedenleri de göz önünde bulundurduğunu belirten Hacımulla, kamu vicdanının olumsuz yönde etkilenmemesi gerektiğini belirterek, sanıklara hürriyeti bağlayıcı türden ceza dışında bir cezanın takdir edilemeyeceğinin uygun ve adil olduğu kanaatine vardığını söyledi.
Hacımulla, sanıklardan Hamdin Gökhan ile Mehmet Ali Uçar’ı 3 ay, diğer sanıkları ise 2’şer ay hapse mahkum ettiğini açıkladı.

Diğer sanıklar 1 yıl önce mahkum edilmişti
Hatırlanacağı üzere dava ile ilgili olarak Ali Osman Uçanok’un da aralarında bulunduğu 6 sanık Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmış ve 7 Nisan 2016 tarihinde açıklanan karar sonucunda, işadamı Ali Osman Uçanok suçsuz bulunarak beraat ederken, diğer 5 sanık 9’ar ay hapse mahkum edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2017, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473