banner564

Hepsi terhis belgesi aldı

Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, 75 engelli vatandaş için temsili askerlik uygulaması gerçekleştirdi

Hepsi terhis  belgesi aldı
banner598
Yılmaz YAKAR
Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı (GKK), engelli vatandaşların askerlik görevini temsili olarak yerine getirmelerini sağlamak üzere temsili askerlik uygulaması gerçekleştirdi.
Gülseren Kışlası’nda yer alan uygulamada 75 engelli, askeri kıyafetler içerisinde ant içerek, terhis belgesi aldı, künye taktı.
Engelli vatandaşlara temsili terhis belgeleri ve künyeleri Meclis Başkanı Sibel Siber, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Cemal Volkan tarafından verildi.
Törende ayrıca Güneşköy 18 Yaş Üstü Rehabilitasyon Merkezi, Algım Özel Eğitim Merkezi ve Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği gösteri sunarken, Kıbrıs Türk Görmezler Derneği’nden Mehmet Geçit de müzik dinletisi sundu.

Yıldırım: Kahraman birer Mücahit oldular
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım törende yaptığı konuşmada, vatan hizmetinin Anayasa’nın 74. maddesinde “her Kıbrıs Türkü’nün hakkı ve ödevi” olarak düzenlendiğini belirterek, askerlik mükellefiyetinin Türk ulusu için onur vesilesi olduğunu ifade etti.
Yıldırım, Askerlik Kanunu uyarınca silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşların bu hak ve ödevlerini bir günlük bir sürede ataları gibi mücahit olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu töreni düzenlediklerini kaydetti.
Yıldırım, KKTC’nin ayrılmaz parçası olan Güvenlik Kuvvetleri saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için gelen engelli vatandaşların heyecan ve coşku ile asker elbisesini giyip kahraman birer mücahit olduklarını söyledi..
Askerliğin her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Yıldırım “Sizler bu üniforme ve kutsal askerlik yeminiyle tam bir asker oldunuz” dedi.

Köse: Ben bugün yeniden doğdum
Engelli vatandaşlar adına konuşan Servet Dursu Köse de, askerlik görevinin insan hayatının en mutlu günlerinden biri olduğunu belirterek, yeri ve zamanı geldiğinde kendilerinin de bu ulvi görevi yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.
Köse, “İnsan doğar, yaşar ve ölür. Ben bugün yeniden doğdum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 11:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473