banner564

Elazığ'a En Ucuz Bileti Al!

Elazığ, Türkiye’nin seksen bir ilinden biri olup, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır.

Elazığ'a En Ucuz Bileti Al!
banner598

Elazığ, Türkiye’nin seksen bir ilinden biri olup, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer almaktadır. İl, coğrafi olarak Bingöl, Tunceli, Malatya illeri ile komşuluk içerisindedir. Aynı zamanda sınırları çevresinde Keban Baraj Gölü, Karakaya Baraj Gölü yer almaktadır. İl, Erzurum ve Malatya’dan sonra bağlı bulunduğu coğrafi bölgenin en gelişmiş üç ilinden biridir. Elazığ'a bilet al dendiği zaman akıllara ilk gelen sitelerdendir Neredennereye.com! Sizlerde gerek uçak bileti gerekse otobüs bileti alımlarınız için bu siteyi kullanabilirsiniz.

Elazığ yöresel özelliklerine dair ilgi çekici bir nokta olarak, halk arasında kardeş kelimesi yerine gakkoş kelimesi kullanılmaktadır. İl geçmişinde dönemin en büyük ticaret yollarının birinin üzerine kurulmuştur. Bu durum şehrin tarihi ve kültürel miras bakımından zengin olmasına neden olmuştur. Aynı zamanda etnik çeşitliliğin farklılık göstermesine de neden olmuştur. İl sınırları içerisinde uzun yıllar Araplar, Süryaniler, Türkler bir arada yaşamayı başarmışlardır.

Elazığ, iklimsel olarak karasal iklimin etkisi altındadır. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı geçmektedir. Buna bağlı olarak, kırsal kesimlerinde tarımdan çok hayvancılık gelişmiş ve Bahis Siteleri yöresel lezzetlerinde et yemeklerinin hakimiyeti etkili olmuştur. İklimsel özelliklerinin etkisi ile genel bitki örtüsü bozkır olarak kabul edilmektedir.

Elazığ sınırları içerisinde, Akdağlar, Hazarbaba, Mastar dağı, Haşto Dağı, Asker Dağı, Hasan Dağı, Yaylım Dağı, Taşkale Dağı, Meryem Dağı yer almaktadır.
İl sınırları içerisinde, akarsu olarak Murat Nehri ve Karasu Nehri bulunmaktadır. Elazığ sınırları içerisinde ova olarak ise, Uluova, Palu Ovası, Behramaz Ovası, Kuzova ovaları yer almaktadır.

Elazığ ziyaretçilerinin görmesi gereken noktalar arasında, Hazar Baba Kayak Merkezi, Elazığ Kapalı Çarşı, Hazar Gölü Plajı, Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Harput Kalesi, Harput Buzluk Mağarası, Kömürhan Köprüsü, Keban Baraj Gölü, Çırçır şelalesi yer almaktadır.

Elazığ ziyaretçilerinin tatması gereken yöresel lezzetler arasında ise, dutunu, Mukaşerli Erişte, dolanger, içli köfte, gömme, patile, tulum peyniri, salamura peynir, üzümlü bulamaç, vişne helvası, Harput köftesi bulunmaktadır.

Elazığ ekonomisinde büyük oranda etkili olan üç unsur bulunur. Bu unsurlar, tarım, madencilik, sanayidir. Tarım alanında buğday, arpa, pirinç, şeker, tütün, fasulye, nohut, mercimek, fiğ, burçak, soğan, sarımsak gibi tarım ürünleri bulunmaktadır.

Vangölü Turizm, Best Van Turizm, Van Yolu Seyahat, Star Diyarbakır, Öz Diyarbakır, Özlem Diyarbakır, Metro Turizm gibi firmaların Elazığ biletlerini www.neredennereye.com üzerinden satın alarak Elazığ’a gidebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2016, 12:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473