banner564

Herkes aynı gemide

SDP Genel Başkanlığına seçilen Tunalı, din, dil, ırkı ayrımcılığı yapmadıklarını, yapılmasına da sizin vermeyeceklerini ifade etti

Herkes aynı gemide
banner598
Sosyal Demokrat Parti’nin (SDP) olağan kurultayının yapıldığı, parti genel başkanlığına tek aday olan Tözün Tunalı’nın seçildiği açıklandı.
Tözün Tunalı, kurultaydaki konuşmasında ülkedeki siyasi yapıyı eleştirdi. 
“Kimilerini sağcı kimilerini solcu ilan ederek vatandaşlarımızı param parça ettiler” diyen Tözün Tunalı, “Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar ülkemizin her köşesinde kardeşlik türküleri söylemek için var olacağız. Biz kimseden icazet alarak yola çıkmadık. Büyük isimlerle ilgilenmedik, Halk olacağız sözü verdik” dedi.
Tunalı şöyle devam etti:
“Ülkede hukuki, siyasi, özgürlükçü, eşitlikçi, adaletçi, çoğulcu, katılımcı, hiçbir ayrımcılığı kabul etmeyen, insan odaklı, diyalog ve uzlaşıya dayalı, demokratik siyaseti esas alan, evrensel değerlere sahip çıkan, yenilikçi, insanlığın özgürleşmesini, kadın ve erkek eşitliğini gören, bu temelde özgür, demokratik toplumu hedefleyeceğimiz bir halk partisi olacağımızın sözünü verdik.”
Din, dil, ırkı ayrımcılığı yapmadıklarını, yapılmasına da sizin vermeyeceklerini ifade eden Tunalı, ülkenin sorunlarının giderek büyüdüğünü söyledi.

“Zorlu bir dönüm noktası...”
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti zorlu bir dönüm noktasındadır, tüm değerleri yıkılıyor” diyen Tunalı, zor zamanların partisi olacaklarını vurguladı.
Tunalı, “Farklı sosyal sınıfların, inançların, kültürlerin ve etnik kimliklerin yaşadığı ülkede demokrasiyi derinleştirmek, iç barışın ve gelişmenin ön koşuludur” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2016, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473