banner564

Hisarköy doldu taştı

Orkide Festivali’nde kurulan standtlarda satılan Kıbrıs’a özgü lezzetlere halk yoğun ilgi gösterdi

Hisarköy doldu taştı
banner598
Melin DOBRAN
Hisarköy’de geçtiğimiz hafta sonu yapılan Orkide Festivali’ne halk, yoğun ilgi gösterdi. Havanın da güzel olmasını fırsat bilen vatandaşlar, soluğu Hisarköy’de aldı. Köy meydanında kurulan tezgâhlarda Kıbrıs’a özgü el emeği ürünler, yiyecekler ve içecekler satışa sunuldu. Stantlardaki palüze, üzüm sucuğu, çörek, hellimli, zeytinli, bulgur köftesi, pastelli, gullurikya, lokma, macun, şamişi, pekmez ve birçok turşu çeşidi yer aldı. Ayrıca Kıbrıs kültüründen olan sele, sepet ve biblolar da sergilendi. Festivalin en gözde yiyeceği olan şeftali kebabı ise yok sattı.

Esnaf ne dedi..??

Aydın Celal
“Biz yaptığımız pastellileri satıyoruz. Festivalin ikinci günü olduğu için çok kalabalık oldu ve beklediğimiz ilgiyi gördük. Havanın da güzel olmasından dolayı, halkımız festivale akın etti. Satışlarımız idare eder durumdadır. Festivale olan ilgiden memnunuz.”

Münevver Gümüşhan
“Festival için macun reçel, gül suyu ve gül şurubu hazırladık. Hem il gün hem de ikinci gün oldukça kalabalık oldu. Çok şükür bir şeyler sattık, halkımızın hem Kıbrıs ürünlerine hem de festivale olan ilgisinden memnunuz. Kalabalığı görmek güzel. Kıbrıs ürünlerinin stantlarda yer almasından ve tanıtım yapmaktan gurur duyuyoruz.”

Mahmut Tabur
“Festival için kendi yaptığımız yoğurt, pekmez, nor, hellim, gullurikya ve zivaniya gibi ürünlerimizi hazırlayıp satışa sunduk. Satışlarımızdan da halkımızın ilgisinden de memnunuz. Kıbrıs ürünlerinin tanıtılması, kültürümüzün yaşatılması ve unutturulmaması adına yapılan bu tür etkinlikleri çok faydalı buluyorum. Gençlerimize bunu aşılamalıyız ki onlar da kültürünü tanısın, bilsin ve yaşatsın.”

Mürüvet Saygınlı
“Biz festival için kendi yaptığımız portakallı peksemet, kabak böreği, ıspanaklı börek ve buldur köftesi gibi ürünleri satışa sunduk. Festivale katılan çok güzel bir kalabalık var. Az çok bir şeyler sattık. Burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Kıbrıs kültürümüzü yaşatmak ve tanıtmak adına buradayız.”

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474