banner564

‘Hoş bir görüntü değil’

Cumhurbaşkanı Akıncı “Diyalog TV’nin karartılması doğru değil” diyerek, konuyu yakından takip ettiklerini söyledi

‘Hoş bir görüntü değil’
banner598
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Diyalog TV uydu yayınlarının geçtiğimiz Çarşamba akşamından itibaren durdurulmasını eleştirerek, buradaki televizyonların muhatabının Yayın Yüksek Kurulu olduğunu söyledi.
   Konuyu yakından takip ettiğini ve yayınların kesintiye uğratılmasını üzücü bulduğunu belirten Akıncı “konu ile ilgili aldığım en son bilgiler; Şubat ayının 19’unda RTÜK’ün bu konuyu değerlendireceğiyle ilgilidir. Çünkü ortada bir yanlışlık olduğu söylendi. Ancak Diyalog TV yetkililerinden aldığım bilgiye göre ise salı günü bu konunun yeniden ele alınabileceğidir” dedi.
   Bunun üzücü bir durumu olduğunu ifade eden Akıncı, kendisinin bu konudaki değerlendirmesinin şöyle dile getiridi:
   “Durumla ilgili soruşturma yaptığımda söylenen; ‘hiçbir haklı ve yasal gerekçenin olmadığı’ yönünde oldu. En azından Diyalog TV açısından. Ada Tv sahiplerinin de 2 tane kanalının aynı şekilde kapatıldığı veya Türksat bünyesinden çıkarıldığı söylendi, orada da ne gerekçeler var bilmiyorum, farklı gerekçeler olabileceği söyleniyor. 
   Ancak Diyalog TV diğer kanallarımız gibi yayın yapan, Yüksek Yayın Kurulu’ndan izinli, onların denetiminde olan bir kanal, bu şekilde karartılması bizim memnun olabileceğimiz bir şey değil kesinlikle… Sayın müsteşarım konuyu yakından takip ediyor ve beni bilgilendiriyor, normal çerçevesinde muhataplarıyla, yani buranın Yüksek Yayın Kuruluyla RTÜK’ün işbirliği içinde bu konunun aşılacağına inanıyorum ve bekliyorum. Temenni ederim bir daha böyle yanlışlar yapılmaz. Çünkü buradaki televizyonların muhatabı YYK olmalı, bir sıkıntı varsa onların bunun aşılması için gerekeni yapması lazım, dolayısıyla bu görüntü çok hoş ve doğru bir görüntü değil.” 

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2016, 10:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473