banner564

HP kilit parti

YSK’nın bu sabah 03.20 itibarıyla açıkladığı son uçlara göre UBP yüzde 35,8 ile ilk sıraya yerleşti

HP kilit parti
banner598
Erken genel seçimlere katılım yüzde 62.44 olurken, özellikle karma oy kullanan vatandaşların sandık başında sıkıntı yaşadığı, çok sayıda oyun da iptal edildiği bildirildi. Yüksek Seçim Kurulu, sistemin çökmesi nedeniyle  bu sabah 03.00 itibarıyla seçim sonuçlarının ancak yüzde 74,5’ini açıklayabildi.
YSK’nın sonuçlarına göre UBP %35.8, CTP:%21, HP:%16.9,  TDP:%8.3, DP:7.9, YDP:6.9, TKP:%2,7, MDP:%0,1 oranında oy aldı. Bu durumda UBP-HP koalisyonu ilk seçenek olarak görülüyor.

Özgürgün, nişanlısı ile geldi
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün ile nişanlısı İnci Pars dün gece saat 23.30 sıralarında Ulusal Birlik Partisi Genel Merkezi’ne geldi. 
Coşkulu bir kalabalığın tezahüratlarla karşıladığı Başbakan Özgürgün, halkla selamlaşarak basına açıklamalarda bulundu. 
3. Cumhurbaşkanı ve Ulusal Birlik Partisi Onursal Başkanı Derviş Eroğlu ile UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, sandıkların açılmasının ardından UBP Genel Merkezi’nde balkon konuşması yaparak halka seslendi. 
Eroğlu, UBP’nin bir zaferini daha kutladığını ifade ederek, halkın sandıktan UBP iktidarını çıkardığını söyledi. 
Halka binlerce teşekkür eden Derviş Eroğlu, bir seçim kampanyasının daha geride kaldığını, bu kampanyalarda söylenenler, konuşulanlar olduğunu, ancak akıllarda kalması gerekenin UBP’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği hizmetler, yarattığı eserler ve yeniden iktidara geldiğinde yapacakları olduğunu vurguladı. 
 “Şimdi iş yapma zamanı” diyen Eroğlu, “yine birlikte, ele ele gönül gönüle UBP’yi  daha güzel günlere taşımak için çalışacağız. UBP’yi  zaferden zafere taşırken de Kıbrıs Türk halkının mutluluğu için ne yapılması gerekirse yapacağız. Alt yapı eksiklikleri varsa tamamlayacağız. Üst yapı eksiklikleri varsa tamamlayacağız. Ama mühim olan KKTC halkını huzur ve güven içerisinde mutlu ve müreffeh yaşatmaktır” şeklinde konuştu. 

Özgürgün: Biz biriz bütünüz… 
Derviş Eroğlu’nun ardından söz alan UBP Genel Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, böyle bir güzelliği yarattıkları için kendilerine destek veren herkese teşekkür ederek, “biz biriz, biz bütünüz, birlik ve beraberlik içindeyiz. Bunu gösterdiniz, size yürekten teşekkür ediyorum. Bizim gücümüz sizden, halkımızdan gelir” dedi. 
Halkın kendilerine vereceği güçle kendilerini yeni döneme hazırladıklarını her zaman söylediklerine işaret eden Özgürgün, bugün bunun görüldüğünü, UBP’nin büyük bir farkla sandıktan birinci parti olarak çıktığını söyledi. 
“Biz halkımızdan aldığımız bu güvenle, bu sorumlulukla yeni dönemde halkın refahı, mutluluğu ve tüm KKTC’nin kalkınması için el ele, gönül gönüle çalışacağız” diyen Hüseyin Özgürgün, Yeşilırmak’tan Dipkarpaz’a kadar tüm halkın müreffeh, ekonomik refah ve mutluluk içinde yaşaması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı. 
 “Birlik beraberlikle bunu başaracağımızı yürekten görüyorum” şeklinde devam eden Özgürgün, birlik ve beraberlik içinde UBP’nin ülkeye ve halka daha büyük projeler ve eserler kazandıracağına inanç belirtti. 
Özgürgün,” biz biriz beraberiz. Bugün geçmişimizle övünüyoruz, geleceğimize güvenle bakıyoruz. Bunu da UBP’nin 42 yıllık geçmişinden alıyoruz” dedi. 
Halkın kendilerine bu güvenle ciddi bir sorumluluk ve görev verdiğini vurgulayan Özgürgün, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Bu sorumluluğu alıyor ve genç dinamik, tecrübeli, kadrolarımızla ülkeye hizmet için hazır olduğumuzu haykırıyorum. Güneşimiz bir, davamız bir, sevdamız bir, yolumuz bir, partimiz bir, KKTC bir. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum. “

“Sorumluluğun bilincinde olacağız” 
Basın mensuplarına seçim sonuçlarını değerlendiren Hüseyin Özgürgün, çok demokratik, şeffaf ve Kıbrıs Türk halkına yaraşır bir seçim ve kampanya yaşandığını söyledi. 
UBP’nin ciddi bir farkla sandıktan çıkmış olmasının, yeni kurulacak hükmet konusunda da UBP’ye önemli bir sorumluluk ve görev yüklediğine işaret eden Özgürgün, “Sorumluluğun bilincinde olacağız. Zaten UBP her zaman hükümetleri kurarken sorumluluğunun bilincinde oldu. UBP, ülke yönetiminde en iyi kadroları oluşturan, en başarılı koalisyon hükümetlerini kuran parti olmuştur” şeklinde konuştu. 
Halkın UBP’ye güvenini sandığa yansıttığını vurgulayan Hüseyin Özgürgün, Kıbrıs Türk halkına, gerek partiye verdiği destekten, gerekse bugün gösterdiği olgun, demokratik tavırdan ötürü teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2018, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474