banner564

Hristofyas ve eski başkana suçlama

Güney Kıbrıs’ta faaliyet gösteren “Laiki Bank”ın batmasıyla ilgili araştırma raporunda, bankanın batmasıyla ilgili olarak Rum Yönetimi Eski Başkanı Dimitris Hristofyas ve Rum Merkez Bankası Eski Başkanları Athanasios Orfanidis ile Panikos Dimitriadis suçlandı.

Hristofyas ve eski başkana suçlama
banner598
    Politis gazetesi, 44 sayfalık araştırma raporunun “New York Times” gazetesinde yayımlandığını ve raporda, Hristofyas Hükümeti ile Orfanidis ve Dimitriadis’in yanlış icraatlarının, bankayı iflasa sürüklediğinin belirtildiğini yazdı.
Gazete, Başkanlık’tan bir kaynağın raporun özgünlüğünü doğruladığını, ancak raporun Rum Hükümeti’ne bağlı birimlerce değil, teknokrat ve akademisyenler tarafından hazırlandığını açıkladığını kaydetti.
    Habere göre raporda, Hristofyas’ın Laiki Bank’ın durumunu bilmesine karşın, bankayı özelin elinde tutmaya devam ettiği ve bankanın iflasa sürüklenmesi sonucu, 1,8 milyar Euro’luk devlet teminatına gerek duyulmasına sebep olduğu ifade edildi. Raporda ayrıca, Orfanidis ile Dimitriadis’in Acil Likidite Fonu’nun (ELA) bankanın durumu için çözüm olduğu konusunda Avrupa Yatırım Bankası’nı (EKT) ikna etmeye çalıştığı, ancak böyle bir şeyin geçerli olmadığı ve EKT’nin, ELA konusunda endişesini ortaya koyduğu belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2014, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474