banner564

“Hukuk gereğini yapacak”

Yalınkaya, üniversite mezunu olan ve Lefke Belediyesine istihdam edilen çalışanların işçi sınıfına yerleştirilemeyeceğini yineledi

“Hukuk gereğini yapacak”
banner598
Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, üniversite mezunu olan ve belediyeye istihdam edilen çalışanların işçi sınıfına yerleştirilemeyeceğini ancak Lefke Belediye meclisinde bunun aksi bir karar üretildiğini belirtti.
Konunun yargıya taşındığını dile getiren Yalınkaya, “Ortada öfkelenecek, seviyeyi düşürecek bir durum yok. Sendika olarak biz bir yanlışlık tespit ettik ve avukatımız aracılığı ile bu yanlışın ortadan kaldırılması için yargıya başvurduk. Yargımız gereğini yapacak. Eğer başkan ‘ben yasalara uygun iş yaptım’ diyorsa yargının vereceği karardan korkmasın” dedi.
Lefke Belediyesi ve Başkan Aziz Kaya ile ilgili yazılı açıklama yapan Yalınkaya şunları söyledi:
“Değerli Başkan göreve geldiği ilk günden itibaren Lefke Belediyemize çok şeyler katmış ve sürdürülebilir yapısı olmayan belediyemizi ayağa kaldırmıştır. Sendika olarak bu gerçeği her fırsatta ve her ortamda dile getiriyoruz. Ancak hiç kimse bizden yasa dışı atılan bir adıma karşı sessiz kalmamızı beklemesin. Biz yasaların üstünlüğüne inanan ve güvenen bir sendikayız. En önemlisi de üslubumuzu bilen bir örgütüz. Konu her ne isterse olsun kullandığımız kelimeleri özenle seçeriz. Aynı hassasiyeti başkandan ve başkanın çevresinden de görmeyi beklerdik. Ancak ne yazık ki başkan yapmış olduğu açıklamanın içerisinde bulunduğu makamın ağırlığına yakışmayacak ifadelerle sendika yönetimimize saldırmıştır.”
Basın açıklamalarında kullanılan ifadelerin kendilerini üzdüğünü belirten BES Başkanı Yalınkaya, şunları kaydetti:
“Yargıya taşıdığımız bir konu üzerine başkanın çevresinden sendika yönetimimize karşı yapılan hakaretler kabul edebilecek gibi değildir. Şu net bir şekilde bilinmelidir ki, BES yönetimi olarak bizler sendikamızı böylesine düşük bir düzeyde yapılmaya çalışılan tartışmanın içerisine sokmayacağız ve tüm tahriklere rağmen toplumumuza olan saygımızdan dolayı üslubumuzu bozmayacağız.”

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473