banner564

Hükümet istifasını sundu

Akıncı, “Milletvekilleri Meclis’te yemin ettikten sonra Özgürgün’den başlayarak parti liderleriyle görüşeceğim” dedi

Hükümet istifasını sundu
banner598
Rahme ÇİFTÇİOĞLU
Başbakan Hüseyin Özgürgün dün, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Ulusal Birlik Partisi (UBP) Demokrat Parti (DP) hükümetinin istifasını sundu.
Akıncı, yeni hükümet kuruluna kadar UBP-DP hükümetinin göreve devam etmesini istedi.
Özgürgün, buradaki konuşmasında “Anayasanın gereğini istifamızı verdik. Meclis’teki yemin töreninden sonra Sayın Cumhurbaşkanı gerekli adımları atacak” dedi.
Cumhurbaşkanı Akıncı ise “Milletvekilleri Meclis’te yemin ettikten sonra Sayın Özgürgün’den başlayarak parti liderleriyle görüşmeye başlayacağım” açıklamasında bulundu.
Akıncı ve Özgürgün görüşmesinin başında basına açıklama yapıldı, 7 Ocak erken genel seçimi sonrasında Anayasal sürecin takip edildiğine dikkat çekildi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, Akıncı ile görüşmesinden sonra da basına açıklamalarda bulundu.

Özgürgün: Yenisi kurulana kadar görevdeyiz
Başbakan Özgürgün, Akıncı’ya hükümetin istifasını sunduklarını ve yeni hükümet kuruluncaya kadar görevde kalmaları için yetki aldıklarını söyledi.
Seçim sonuçlarına da değinen Hüseyin Özgürgün, “UBP halkın büyük desteğini alarak sandıktan ezici çoğunlukla birinci parti olarak çıktı. Bu bizim camiamız ve UBP adına büyük bir başarıdır” şeklinde konuştu.
Seçim sonuçlarının hiçbir partiye tek başına iktidar olanağı vermediğine işaret eden Özgürgün, “Bu aşamada koalisyon hükümetleri gündeme geldi. Koalisyonun nasıl kurulacağı ve şekilleneceği önümüzdeki günlerde kesin sonuca ulaşır” dedi.
Halkın, hizmet verecek bir hükümet oluşmasını beklediğini kaydeden Hüseyin Özgürgün, “Sağlıklı ve uzun ömürlü bir hükümet kurulması noktasında olmak gerek. Bu açıdan UBP üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Bu, her dönemde böyle olmuştur” şeklinde konuştu.

“Herkes sandıktan çıkan sonuca saygılı olmalı”
Halkın güvenine ve sandıktan çıkan sonuca herkesin saygılı olması gerektiğini ifade eden Özgürgün, “Aslında halk UBP’ye başbakanlık görevini tevdi etmiştir. UBP’siz hükümet kurma çalışmaları bir anlamada sivil darbe niteliğindedir. Bu tip çalışmalar olduğunu görüyoruz ama bunlar halkımızdan itibar görmeyecektir. Çünkü sandık neticesi açıktır” dedi.

“Sıkıntılı bir koalisyona sürüklenmek istemiyoruz”
Başbakan Hüseyin Özgürgün soruları da yanıtladı.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın “ Özgürgün’le görüştüm ama koalisyona niyetli görmedim, 10 günde beni aramadı” şeklinde açıklaması olduğunun söylenmesi ve bu konudaki görüşünün sorulması üzerine Özgürgün şunları kaydetti:
“Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak ne olursa olsun UBP sıkıntılı bir koalisyona sürüklenmek istemiyor.”
UBP’nin ülke yönetimini ve devlet çarklarının nasıl döndüğünü bilen bir parti olduğunu, tecrübeli kadroları bulunduğunu dile getiren Özgürgün, sıkıntılı bir koalisyonun ülkeye hizmet değil sıkıntı getireceğini belirtti, “Bunu farkındayız” dedi.

“Sandıktan çıkan netice iyi okunmalı”
Sağlıklı ve güçlü bir hükümet kurulmazsa yaşanacak sıkıntılara da değinen Özgürgün, şunları dile getirdi:
“Kurumlarımızla, devlet yapımızla çok sıkıntı çekeriz. Bunun örneklerini önceki dönemlerde çok yaşadık. Koalisyonlar zaten sıkıntılı kurumlar, ortaklıklar. Bunları götürmek için fedakarlık yapmak, sabırlı olmak lazım. Zorlama hükümetler birbirleriyle didişen parti görünümü verir. Bu noktada halka hizmet verilmesi zorlaşır. O nedenle sandıktan çıkan neticenin iyi okunması gerekir. Amaç, halka hizmet ve devleti daha ileriye taşımak. Benim konuşmalarım halkın verdiği mesajı doğru ve iyi anlama noktasındaydı. İsteksizlik değildi. UBP hiçbir zaman görevden kaçmaz, elini taşın altına koymaktan çekinmez.”

“Ana muhalefet görevini de en iyi şekilde yaparız”
Özgürgün, UBP’nin  iki buçuk yıl da ana muhalefet görevi yaptığını anımsatarak, “Hizmet yapamayacaksak, bu nokta sıkıntı görürsek, ana muhalefet görevini de en iyi şekilde yaparız” dedi.

Güncelleme Tarihi: 20 Ocak 2018, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473