banner564

Hükümet süre verdi

Çiğdem AYDIN Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun (Kıb-Tek) borcu olan kurum, kuruluş ve şahıslara yönelik başlattığı elektrik kesme operasyonu dün de devam etti. Kıb-Tek dün çok sayıda okul ve caminin elektriğini kesti. Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu dün yaptığı açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarıyla, belediyelere, KIB-TEK’e olan birikmiş borçlarının taksitlendirilmesi için 31 Ocak’a kadar süre verildiğini duyurdu.

Hükümet süre verdi
banner598

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer, bu süreden sonra da borcunu ödemeyen kurum ve kuruluşların elektriğinin kararlılıkla kesilmeye devam edeceğini söyledi.

Diyalog’a açıklama yapan Cesurer, “Kimse KIB-TEK tahsilat yapamıyor demesin, biz tahsilatımızı yapıyoruz. Siyasiler hem eleştiriyor hemde baskı kurmaya çalışıyor. Geçtiğimiz gün siyasilerimiz, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nu görevden alınmakla tehdit etti ve hala bu tehditlerinde ısrarlıdırlar” dedi.

Hiç bir baskıya boyun eğmeyeceklerini vurgulayan Cesurer, “Bu tarz baskılar artık bir kulağımızdan girip diğerinden çıkıyor” dedi.

Şu ana kadar kurum veznelerine uğramayan yüzlerce abonenin elektriğinin kesildiğini ifade eden Cesurer, kesintilerin devam edileceğini belirtti.

 

916 abone taksitlendirmeden faydalandı

Cesurer, 916 abonenin de taksitlendirmeden faydalandığını bu kapsamda, 19.998.050,35 TL taksitlendirme yapıldığı kaydetti.

Halktan gelen tepkilerin genellikle olumlu Betxlarge olduğunu belirten Cesuruer, “Ancak unutmamak gerekir bu güne kadar kuruma uğramayanların elektriği kesildiği için, elektriği kesilenlerin olumlu tepki vermesi de bizim tarafımızdan beklenmemektedir” dedi.

 

Bazı camilerin de elektiriği kesildi

Elektrik kesintileri dün de devam etti. Borcundan dolayı elektriği kesilenler bazı camiler şunlar:

Ebubekir Cami
Göçmenköy cami
Hamitköy cami
Selimiye cami
Din sitesi

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2014, 03:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473