banner564

Hükümete son çağrı

Çiftçilerin zor günler yaşadığını belirten Kelle, devletten alacakları 22 buçuk milyon liralık ürün bedelinin ödenmemesi durumunda eyleme gideceklerini söyledi

Hükümete son çağrı
banner598

Pelin YÜKSELAY

Çiftçiler Birliği ürün bedellerinin Ağustos sonu gelmesine rağmen hala ödenmemesi üzerine harekete geçti. Hüseyin Çavuş Kelle başkanlığındaki Çiftçiler Birliği heyeti, bu kapsamda Toprak Ürünleri Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İzzi Türkel’le bir araya geldi. Çiftçiler Birliği Başkanı Kelle,  yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından Diyalog muhabirine açıklamada bulundu.
Dayanacak güçlerinin kalmadığını belirten Kelle, ürün bedellerinin ne zaman ödeneceğinin bugün içerisinde kendilerine bildirilmemesi halinde 5 Eylül’den itibaren eyleme gideceklerini kaydetti.

“Çiftçi her geçen mağdur oluyor”
Kelle, şöyle konuştu: 
“Toprak Ürünleri Kurumu’na yapmış olduğumuz ziyaretin sebebi 2017 ürününü teslim ettikten sonra tarafımıza ödenecek bir ürün bedeli söz konusudur. Bunun da her geçen gün ötelenmesi çiftçinin her geçen gün mağdur olması, faizler altında belinin bükülmesi anlamına gelir. TÜK’e yapmış olduğumuz ziyarette kendilerine artık bayram sonrasının kesinlikle bu şekilde iyi niyetli olmayacağını belirttik. Biz her zaman diyalog yoluyla sorunlarımızı çözmeye çalıştığımızı ifade ettik ama 5 Eylül’den sonra her geçen gün eylemlerimizi veya tepkilerimizi artıracağımızı buradan ifade ediyoruz. Çünkü mevcut Tarım Bakanlığı ile sıkıntılarımız her geçen gün artmaktadır.”
Kendilerine taahhüt edilen paraların ödenmediğini ve her geçen gün ötelendiğine işaret eden Kelle, ülke genelinde bir verim düşüklüğünün görüldüğüne de dikkati çekti. 

Dozumuzu arttırarak hakkımızı arayacağız
Çiftçiler Birliği Başkanı, bugüne kadar iyi niyetli davrandıklarını da belirterek, şu ifadeleri kullandı.
“Bizim için önemli olan bu topraklarda yeniden tohum serpebilmemiz için 15 Eylül’de bunun tarafımıza bir tamam ödenmesidir. Çünkü faizler anapara olacaktır ve bu anapara yeniden tarafımıza bir ek olarak yansıyacaktır. Bunun da örneğini 2015 yılında CTP-UBP hükümeti döneminde biz yaşadık. O dönemde bize faiz farklarının ödeneceğini taahhüt ettiler fakat gelen hükümet ve gelen bakanlık bunun yazılı bir taahhüt olmadığını ifade etmiştir. O yüzden kesinlikle bu fırsatı vermeyeceğiz. Bugüne kadar iyi niyetli olduk. Ama bugünden sonra her geçen gün özellikle de 5 Eylül’den sonra dozumuzu artırarak hakkımızı arayacağız.”

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2017, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474