banner564

Hükümete ve Akıncı’ya ‘Hodri Meydan’

Hakkında soruşturma yapıldığına ilişkin iddialara tepki gösteren Özgürgün, “Eğer bir kişi çıkıp da kendisini dolandırdığımı, ya da borcum olduğunu iddia ederse siyaseti bırakırım” dedi

Hükümete ve Akıncı’ya ‘Hodri Meydan’
banner598

  UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, hakkında soruşturma yapıldığına ilişkin iddialara sert tepki gösterdi. Özgürgün “Ben 23 yıldır siyasetin içindeyim… Bir tek kişi Hüseyin Özgürgün’ beni dolandırdı, bana borcu var diybilir mi? Eğer böyle biri çıkarsa ben şu an siyasetten ayrılırım ama bunu onlar da yapacak” dedi.

   Genç TV’de canlı yayına katılan Özgürgün, 4’lü koalisyon hükümetine de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya da sert eleştiriler getirdi. Akıncı’nın tarafsızlığını yitirdiğini ve kendisiyle uğraştığına dair bilgi sahibi olduğunu söyleyen Özgürgün “Sorgulayacaklarmış! Neyi sorgulayacaksın?. Bir şey olacak ki sorgulayasın.Maksatları ana muhalefeti susturmaktır. DAÜ’den aldıkları maaşları hemen iade etsinler” şeklinde konuştu.

Akıncı ile görüşmeye gitmem
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, Rum lideri ile gerçekleştirilecek olan yemekli toplantı öncesinde siyasi parti liderleriyle yapacağı görüşmeye katılmayacağını belirten Özgürgün “Cumhurbaşkanı’nın makamına saygım var ama kendisine yok. Benimle uğraştığını da biliyorum. Tarafsızlığını da bitirdi. Ben kendisiyle görüşecek değilim” dedi.
   Girne-Lefkoşa yolunun yenilenmesiyle ilgili çalışmaları değerlendiren Özgürgün, bu konuda çok ciddi iddialarda bulundu. Özgürgün şöyle dedi:
   “O yolu kayıp bulacaklar diye kapattılar. Bunun içinde Cumhurbaşkanı da vardır.
Bu yol sırf kayıp şahıslar için yapıldı. Yoksa bu yol niye aniden kapatıldı?. Memleketin en iyi yoluydu. Bu konuda elimde bilgiler vardır.”

4 parti ile koalisyon yok
Şimdiki hükümetin bozulması halinde, ortaklardan herhangi biri ile koalisyon yapma düşüncesinde olmadığını ifade eden Özgürgün “Ben hükümetin bozulmasını değil devam etmesini istiyorum. Götürebildikleri kadar götürsünler” dedi.
   UBP lideri şunları kaydetti:
   “Bu 4 partiden herhangi biriyle hükümet kurmak ülkeye bir fayda getirmez. O nedenle bu hükümeti götürebildikleri kadar götürsünler. Bozulursa da erken seçime gidilir. 2020’de Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Kazanırsam zaten parti başkanlığını bırakırım. Kazanmazsam da başarısızlık yüzünden bırakırım. Cumhurbaşkanlığı seçimi bizim için çok önemlidir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474