banner564

Hükümeti zor günler bekliyor

30 kadar sendika, kamu çalışanlarıyla ilgili yasa geri alınıncaya kadar ortak mücadele kararı aldı

Hükümeti zor günler bekliyor
banner598
Ülkede faaliyet gösteren 30 kadar sendika, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nda (KTOEÖS) “Ekonomik Paket” ve “Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası”yla ilgili toplantı yaptı. 
Hükümetler değişmesine karşın çalışanın sorunlarının hiç değişmediğini ifade eden KTOEÖS Başkanı Tahir Gökçebel, ekonomik anlamda alınan bütün önlemlerin çalışanların sırtına yüklendiğini dile getirdi. “Göç Yasası” olarak nitelendirdiği Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası’nın “diğer yasalara bakılmaksızın Anayasa haline getirildiğini” savunan Gökçebel, yasanın başta toplu sözleşme kazanımları olmak üzere birçok hakkı ortadan kaldıran bir anlayışa sahip olduğunu belirtti. Bu duruma karşı mücadele vermek için 33 sendikaya çağrı yaptıklarını söyleyen Gökçebel, hepsinden olumlu yanıt aldıklarını ve Hür-İş, Dev-İş, Türk-Sen ve diğer sendikaların da kendileriyle aynı fikirde olduğunu ifade etti. Şimdiki hükümetin seçilmeden önce kendileriyle aynı fikirde olduğunu, ancak seçildikten sonra farklı hareket ettiğini savunan Gökçebel, Meclis ve hükümetin bir an önce bu konuyu ele almasını ve “adaletsizliği” durdurmasını istedi. 

Seyis: Talebimiz yasanın kaldırılması
Dev-İş Başkanı Mehmet Seyis de yaptığı konuşmada, yasanın işçiler açısında da sorunlar yarattığını ve diğer yasalara aykırı unsurlar içerdiğini söyledi.
Son dönemde Sayıştaylığın çeşitli kurumlara bundan sonra toplu iş sözleşmesine girilmemesi konusunda genelge yolladığını savunan Seyis, bunun toplu iş sözleşmesi hakkına karşı olunduğunu gösterdiğini dile getirdi.
 
Özkardaş: Yasa sağlık hizmetlerini de etkiliyor
Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş da konuşmasında, hastaneye yeni istihdam edilen 3 radyografi uzmanının maaşları düşük olduğu için istifa ettiğini anlatarak, şu anda hastanede odacıların röntgen çektiğini iddia etti.
Türk-Sen Genel Sekreteri Erkan Birer de konuşmasında, bugünkü toplantının bir milat olması dileğinde bulunarak, sendikaların kalıcı bir birliktelik ve güçlü bir yapı oluşturması gerektiğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474