banner564

Huzurlu değil tehlikeli bölge

Elektriği 2 yıldır kesik olan Kumsal Park, geceleri sarhoşlara, gündüzleri sevgililere ev sahipliği yapıyor

Huzurlu değil  tehlikeli bölge
banner598

Melin DOBRAN

Başkent Lefkoşa’nın merkezinde bulunan Kumsal Parkı, geceleri sarhoşlara, gündüzleri sevgililere ev sahipliği yapıyor.

Diyalog’a konuşan bölge sakinleri, Kumsal Parkı’ın 2 yıldır elektriğinin kesik olmasından faydalanan bazı kişilerin, geceleri parkta alkol alarak, uygunsuz davranışlarda bulunduğunu belirterek, bu durumdan aşırı derecede rahatsız olduklarını, geceleri parkta dolaşamadıklalarını söyledi. 

Evsiz insanların parkta gecelediğini de belirten bölge sakinleri, çocukların parkta rahat oynayamadığını ve spor yapamadıklarını anlattı.

 

Muhtar dertli

Kumsal Bölgesi Muhtarı Süleyman Güçlü de yılların Kumsal Parkı’nın ilgi beklediğini, iki yıldır elektirği kesik olan parkın, geceleri, tehlikeli bölge haline geldiğini söyledi.

Parkta geceleri güvenlik devriyesinin gezmesini talep eden Muhtar Güçlü, “Bir güvenlik görevlisi bile yok. Belediye ve elektrik kurumu arasındaki sürtüşme halka yansıyor. Burası halkın parkıdır. Eskiden çalışan hanımlar akşam eve geldikten sonra, spor amaçlı parka gelip yürüyüş yaparlardı. Şimdi kimse uğramıyor etraf karanlık, insanlar nerede yürüyüş ya da spor yapacak? Özellikle Cuma akşamları bir grup genç, ellerinde içki şişeleriyle parka geliyor ve ortalığı kırıp geçiriyor. Bazen birkaç kişi uğruyor kızlı erkekli, kızlar oğlanların kucağında, toplum içerisinde yapılmayacak hareketlerde bulunuyorlar. Uyardım ama dinleyen olmadı” diye konuştu.

 

 “Saygısızlık diz boyu”

Kumsal Bölgesi Muhtarı Süleyman Güçlü, Diyalog muhabiri ile parkı gezerek, parktaki olumsuzlukları gösterdi.

Parktaki bazı tabelaların, spor aletlerinin, oturulan bankların üzerine yazılar yazıldığını  belirten, Güçlü, “Bunu yapanların ne kadar saygısız olduğunu gösteriyor. Sorun sadece bununla da bitmiyor, parkın kenarlarındaki duvarlara yazılan yazılar hem görüntü kirliliği yaratıyor hem de, duvar sahiplerini masrafa  sokuyor. Parka giren bazı şahıslar, çöp kutularını kullanmak yerine, çöplerini etrafa atarak, çevre kirliliğine neden oluyor” dedi.

Halkı parka sahip çıkmaya çağıran Muhtar Güçlü, şöyle konuştu:

 

“Halk parkına sahip çıksın”

“ Ben yaklaşık 10-12 senelik muhtarım. Yaklaşık 2 yıl önce parkın elektriği kesildi. Sokak lambasının aydınlatma ücretini ödememişiz diye. Hizmet veren yok. Parkta kullanılmayan elektriğin faturası da geliyordu ama şu an belediye elektrik faturası yollamıyor. Elektrik saati belediye adına kayıtlıdır. Elektrik tesisatının elden geçmesi lazım. Belediye mali sıkıntıdan dolayı, Telsim’in yapacağını söyledi. 6 aydır bekliyoruz hiçbir şey olduğu yok. Telsim’den bir kaç müdür geldi, parka çağırdılar bizi, gittik, planı projeyi getireceklerini söylediler ama henüz hiçbir girişimde bulunmadılar. Kimisi bilerek parktaki lambaları kırıyor. Parkta 650 metre yürüyüş parkuru var. Kimse faydalanamıyor. Polisin yürüyerek devriye gezmesi lazım burada. Devlete ait parkın korunması lazım. Gece kadınlı adamlı buraya gelip, ağaçların altında işlerini görenler de var. Bunları ben hep görüyorum. Halk bu durumdan rahatsız. Böyle ahlaksız davranışlar yapan insanlar yüzünden, aileler çocuklarını nasıl getirsin buraya? Spor yapmak isteyen halkın, bu hakkı neden elinden alınsın ki. Bir güvenlik görevlisi bile yok. Güvenlik kabini boş. Belediye ve elektrik kurumu arasındaki sürtüşme halka yansıyor. Burası halkın parkıdır. Herkesin buraya sahip çıkması lazım. Bu park 24 saat faaldi. Son 1-2 senedir elektriği kesilince pek uğrayan olmadı. Parkın ortasında bir zamanlar havuz vardı. Şu an sadece içerisi toprak dolu. Eskiden suyu da vardı, kayalık dekoru da. Gelen geçen fıskiyesini söktü, havuzu bu hale getirdiler. Bütün dünyada, insanlar köpeklerini parklarda gezdirir. Bu bizde yasak. Bazı elektrik direkleri bakımsızlıktan çürüdü, kablo uçları açıkta kaldı. Bunlar tehlike saçıyor. Yılların parkına bu yakışmıyor.”

 

Spor aletlerinin yenilenmesi gerekiyor

Kumsal Parkı’ndaki spor aletlerini kullanan vatandaşlar, aletlerin çürüdüğünü ve bakımdan geçmesini istedi.

Çocukların sürekli parkta oynadığını belirten vatandaşlar, paslı oyuncakların çocuklar için riskli olduğunu,  belediye tarafından tamir edilmesi ve boyanmasını talep etti.

 

En önemli sorun tuvalet

Parkta spor yapan vatandaşlar, parkın bitmeyen sorunlarından en önemlisinin tuvalet olduğunu söyledi.

Parktaki bir tuvaletin yıllardır kilitli  durduğunu anlatan vatandaşlar, acil bir konu olan tuvalet konusunun süratle çözülmesini beklediklerini kaydetti.

Vatandaşlar, parkta tuvalet olmadığı için, parkın içine geceleri tuvaletini yapanlar olduğunu da belirtti.

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 02:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474