banner564

‘İğrenç bir suç’

18 yaşından küçük üvey kızına tecavüz etmekle yargılanan polis memuru Kader Güneri’ye 12 yıl hapislik cezası verildi

‘İğrenç bir suç’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK


   Gazimağusa’ya bağlı İncirli köyünde 26 Haziran 2014 tarihinde eşinin ilk evliliğinden olma 17 yaşındaki kıza tecavüz suçundan yargılanan polis memuru Kader Güneri dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak mahkum edildi. 
   Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı Kıdemli Yargıç Peri Hakkı,  olayı “iğrenç bir suç” şeklinde nitelendirdikten sonra sanık Kader Güneri’yi 12 yıl hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
   Ağır Ceza Mahkeme heyeti adına kararı okuyan Başkan Peri Hakkı, İddia Makamı’nın mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinerek, sanığın bakımı ve korumasından sorumlu olduğu 17 yaşındaki  üvey kızına 26 Haziran 2014 tarihinde İncirli köyündeki bir süt ürünleri imalathanesinde cinsel tecavüzde bulunduğunu söyledi. 
   Müşteki kızın, üvey babasının kendisini tehdit ederek defalarca  cinsel ilişkiye girdiğini, erkek arkadaşına anlatarak yardım istediğini belirten Hakkı, müşteki kızın babasının polis olması ve kendisine birinin inanmayacağı korkusu yaşadığını, bununla birlikte sanığın müşteki kızı küçük kardeşine zarar vermekle tehdit ettiği gerekçesi ile başına gelenleri kimseye anlatmadığını söyledi.

“Hazırlan İncirli’ye gidiyoruz”

   Olay günü sanığın müşteki kıza “hazırlan, bu gece İncirli’ye gidiyoruz” dediğini bunun üzerine kızın, babasının kendisine cinsel tecavüzde bulunacağını anladığını belirten Hakkı, müşteki kızın erkek arkadaşını arayarak durumu aktardığını söyledi. Hakkı,  kızın erkek arkadaşının ise tanıdığı bir polis subayının evine giderek durumu anlattığını ifade etti. 
   Polis subayının Gazimağusa Polis Müdürü’ne durumu aktarmasının ardından, polis müdürünün derhal bir ekibi görevlendirip İncirli köyüne gönderdiğini anlatan Hakkı, müşteki kızın, erkek arkadaşına “cinsel ilişkiye girdik gelin” şeklinde mesaj atmasının ardından olay yerine bir baskın düzenlendiğini ve üvey babanın tutuklandığını söyledi.

Caydırıcı cezalar kaçınılmazdır

   Sanığın aleyhine getirildiği 2 davayı kabul ettiğini belirten Hakkı, gerek İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgular,  gerekse sanığın kendi kabul beyanı ışığında, sanığı suçlu bulup mahkum ettiklerini söyledi. 
   Sanığın işlemiş olduğu suça tadil edilen yeni yasa ile birlikte yasa koyucunun ömür boyu hapislik cezası öngördüğünü söyleyen Hakkı, sanığın işlemiş olduğu suçun ceza yasamızdaki suçlar arasındaki en ciddi ve ağır suçlardan olduğunu belirtti.Bu tür suçların kişinin mahremiyet ve kişiliğine karşı işlenen suçlar olduğunu vurgulayan Hakkı, ibret verici ve caydırıcı cezanın sadece sanık için değil, aynı suçu işlemeye meyilli kişiler içinde caydırıcı nitelikle olacağını söyledi.

Kamu tarafından asla tasvip edilmez

   Sanığın işlemiş olduğu suçun kamu tarafından asla tasvip edilmediğini belirten Hakkı, bu suçların toplum içerisinde büyük huzursuzluk ve tedirginlik yarattığını dile getirdi. İşlenen bu suçun iğrenç olduğunu vurgulayan Hakkı, sanığın mağdureye baskı yaparak bu suçu işlediğini belirtti. 
   Sanığın iyi bir baba olması gerekirken polis olmasını da koz olarak kullanıp  üvey kızını korkuttuğunu anlatan Hakkı, bunun affedilemez bir husus olduğunun altını çizdi.

Polisin örnek olmalı

   Polisin dürüstlüğü ile topluma örnek olması gerektiğini belirten Hakkı, sanığın kamu görevlisi olduğu halde bu suçu işlemesinin de bir başka ağırlaştırıcı faktör olduğunu dile getirdi. 
   Sanık lehinde değerlendirebilecekleri tek husunun suçunu kabul ederek adaletin tecellisine katkıda bulunması olduğunu belirten Hakkı, kamu menfaati gereği sanığa uzun süreli bir hapislik cezası vermeyi uygun bulduklarını söyledikten sonra sanık Kader Güneri’yi 12 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2015, 10:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474