banner564

İhbar doğru çıktı

Lefkoşa’da iki ayrı evde 5 silah ve 160 mermi ele geçirildi, olayla ilgili 5 kişi tutuklandı

İhbar doğru çıktı
banner598
Melin DOBRAN
Lefkoşa Polis Müdürlüğü'ne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi Ekipleri’nin önceki gün iki adrese düzenlediği operasyonda ele geçirilen silah ve mermiler ile ilgili soruşturma sürüyor. Operasyonda Mustafa Törün ile Erdoğan Törün’ün evinde tabanca ve mermi bulan polis, soruşturma kapsamında zanlılar Ersan Göçer, Erdal Metin, Behzat Aldemir’i de gözaltına aldı. 
Polis, biri kurusıkı ele geçirdiği üç tabanca ile iki av tüfeğini balistik incelemeye gönderirken zanlıları ise tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkardı. 
Zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran polis, aldıkları ihbar üzerine 8 Mart 2018 tarihinde, zanlılar Mustafa Törün ve Erdoğan Törün’ün evine baskın düzenlediklerini söyledi. Polis, yapılan aramada bir adet bir kurusıkı iki adet 9 mm çapında tabanca, bir adet 7.65 mm çapında tabanca, 160 adet 9 mm çapında kurusıkı tabancaya ait olan mermi ve başka şahıslar adına kayıtlı iki adet av tüfeği bulunduğunu belirtti. 

3 gün polis hücresinde
Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen ileri soruşturmada, olayla bağlantılı olarak görülen Erdal Metin’in evinde yapılan aramada ise Aldemir adına kayıtlı bir adet av tüfeği daha bulunarak emare olarak alındığını aktardı. Polis, meseleye bağlantısı görülen Erdal Metin, Ersin Göçer’in ve Behzat Aldemir’in de gözaltına alındığını, tabanca ve tüfeklerin balistik incelemeden geçirileceğini ve her hangi bir yasadışı olayda kullanılıp kullanılmadığının araştırılacağını belirterek, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme haklarında soruşturma yürütülen zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2018, 11:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473