banner564

İki parti de endişeli

TDP ile AKEL görüşme sürecinin en kısa sürede yeniden başlaması gerektiğini savundu

İki parti de endişeli
banner598
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, partisini ziyaret eden AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu başkanlığındaki heyetle görüştü.
Toplantının ardından Özyiğit ile Kiprianu basına ortak açıklama yaptı.
Açıklamada, Crans Montana sürecinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından, görüşme sürecinin en kısa sürede yeniden başlaması gerektiği kaydedildi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, AKEL heyeti ile yaptıkları toplantıda görüş alışverişinde bulunduklarını, Kıbrıs sorununa ilişkin değerlendirme yaptıklarını ve bundan sonraki süreçte neler yapılabileceğini konuştuklarını söyledi.
Crans Montana sürecinin başarısızlığa uğramasının ardından “federasyon çerçevesinde çözüm arayışları bitti” şeklindeki söylemleri savunanların sesinin iki toplumda da yükselmeye başladığını kaydeden Özyiğit, bu söylemi reddettiklerini belirtti.
Özyiğit, 11 Şubat 2014 tarihli Ortak Açıklama çerçevesinde federal Kıbrıs tezinin en güçlü tez ve tek seçenek olduğunu söyledi.
Özyiğit, hedeflerinin, bölünmüş vatanın birleştirilmesi, gelecek nesillerin kan ve gözyaşı olmayan, barış içinde ortak ve güzel bir geleceğe ulaşması olduğunu vurguladı.

Kiprianu: Çaba harcamalıyız
AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, sürecin başarısızlığa uğramasının ardından çözüm perspektifi ve hedefinden uzaklaşıldığı bir döneme girildiğini dile getirerek, bundan her iki partinin de endişe duyduğunu belirtti.
Çözüm yanlılarının, görüşmelerin yeniden başlamasına yönelik çaba harcaması gerektiğini söyleyen Kiprianu, çözümsüzlük uzadıkça çözüme ulaşmanın zorlaştığını kaydetti.
TDP ile yaptıkları görüşmede temaslarına devam etme ve çabaları yoğunlaştırma kararı aldıklarını belirten Kiprianu, Özyiğit’in de dile getirdiği gibi genç nesillerin kendilerinin yaşadığı travmaları ve acıları yaşamalarını istemediklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473