banner564

İkisi de şok’ta

Girne’de yüzüne biber gazı sıkılan döviz bürosu sahibi Mehmet Hastan’ın 200 bin TL’sini, İskele’de darbe ile yere düşürülen market sahibi Olgun Nizam’ın bin TL, 600 Sterlin ve 350 Euro’sunu çaldılar

İkisi de şok’ta
banner598
Çiğdem AYDIN-Hüseyin ÇİÇEK
   Kuzey Kıbrıs dün 2 ayrı soygun haberiyle sarsıldı. Girne, Karakum’da bulunan ‘Mon Exchange’ adlı döviz bürosunun sahibi Mehmet Hastan saat 08.00 raddelerinde  işyerine vardığı zaman beklemediği bir saldırı ile karşılaştı.
   Poşetten çıkardığı biber gazını Hastan’ın yüzüne sıkarak, içinde 200 bin TL bulunan çantayı alan soyguncu süratle olay yerinden uzaklaştı. Uğradığı saldırı sonrasında şok yaşayan Mehmet Hastan’ın durumu polise bildirdiği, bir süre sonra da hastaneye götürülerek kontrolden geçirildiği öğrenildi.
   Sporcu şapkası kullanan ve esmer tipli olduğu bildirilen soyguncuyu yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatan polisin, dövüz bürosunun güvenlik kamerasındaki kayıtları da incelemeye aldığı haber verildi.   
   Diyalog’a konuşan Mehmet Hastan’ın eşi Betül Hastan “ülkemizde yaşanan bu tür olaylardan son derece rahatsız olduk. Polisin, suçluları bir an önce yakalamasını diliyoruz” dedi.
   Eşinin, olay sonrasında darbelendiğini ve biber gazının etkisiyle rahatsızlandığını anlatan Betül Hastan, güvenlik kamerasının her şeyi kaydettiğini ve bunların polise verildiğini söyledi. 
Hastan “güzel ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlere karşı çok etkili önlemler alnınmasını istiyorum” diyerek, olay sonrasında çok sayıda dost ve arkadaşın kendilerini arayıp, üzüntü ve tepkilerini dile getirdiklerini kaydetti.

Nizam’ın hasılat gitti
   Kuzey Kıbrıs’ta dün ikinci soygun olayı İskele’de meydana geldi. Faik Ticaret isimli marketi gece geç saatlere kadar açık tutan 45 yaşındaki Olgun Nizam, sabah 03.20’de işyerini kapatıp, evin yolunu tuttu.
   Nizam’ı adım adım izleyen kimliği meçhul bir şahıs, eve geldiği sırada şiddet kullanarak yere düşmesini sağladı ve elindeki çantayı alarak kayıplara karıştı. 
   Bazı sağlık problemlerine karşın, geçimini sağlayabilmek amacıyla saat 03.00 raddelerine kadar marketi açık tutan Olgun Nizam, uğradığı saldırı sonrasında günlük hasılatın tamamını soyguncuya kaptırmış oldu.
   Çantasında bin TL, 600 Sterlin ve 350 Euro bulunduğunu belirten Olgun Nizam “paraların tümünü alıp gitti, beni de hem hasılattan, hem de sağlığımdan etti” dedi.
   Şiddetli darp sonrasında yere düşerken gözlüğünü de kaybettiğini, o nedenle suyguncunun yüzünü tam olarak belirleyemediğini anlatan Olgun Nizam “polisin gerekeni yapmasını ve hırısızı yakalayıp, adalete teslim etmesini, bana da paralarımı vermesini istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 07:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474