banner564

İkisi de teminata bağlandı

Tasarruflarında çok sayıda “Extacy” hap ve 60 gram bonzai bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Bilal Çiftçi ile Mahmut İbrahim Benzer, suçlamaları kabul etmiyor

İkisi de teminata bağlandı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
   Gazimağusa’da, Narkotik Şube ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyon sonucu ikametgahlarında 146 adet “extacy” türü uyuşturucu içeren hap ile 60 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirilen Bilal Çiftçi ile Mahmut İbrahim Benzer, soruşturmalarının tamamlanmasına müteakip dün teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Nurettin Enginer, 9 Mayıs 2017 tarihinde, zanlıların ikametgahına yapılan operasyon sonucunda, 146 adet “extacy” hap ile 60 gram “sentetik cannabinoid” ve  zanlı 2 Mahmut İbrahim Benzer’in, tuvalete boşaltmış olduğu az miktarda uyuşturucu madde ele geçirildiğini anımsattı. Zanlıların aleyhine getirilen davaları kabul etmediklerini belirten Enginer, soruşturmaları tamamlanan zanlıların, mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

217 bin TL kefaletle serbest kaldılar
   Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlı 1 Bilal Çiftçi’nin 10, zanlı 2 Mahmut İbrahim Benzer’in ise 7 bin TL nakdi kefalet ödemesine emir verdi. Zanlı 1 Bilal Çiftçi lehine KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 100 bin TL şahsi kefalet senedi imza etmesine emir veren Hacımulla, ayrıca zanlıların haftada bir gün en yakın polis karakoluna ıspat-ı vücutta bulunması yönünde emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2018, 12:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473