banner564

İkisine de yazık oldu

Boşanmış olduğu, ancak birlikte yaşadığı 59 yaşındaki eşi Nejla Mağracı’yı ‘kıskançlık yüzünden boğarak öldüren 69 yaşındaki Saim Hannas, polise giderek teslim oldu

 İkisine de yazık oldu
banner598
Pelin YÜKSELAY
   Nejla Mağracı, uzun yıllar BRT’de Rumca Haber Spikerliği yaptı... Kendisi gibi Güzelyurt’ta oturan eşi Saim Hannas ise; bölgenin tanınmış, sevilen esnafından biriydi.  Aralarındaki anlaşmazlıklar yüzünden ayrılan çift, daha sonra yeniden biraraya geldi.
   Karşılıklı duygular ve aşırı sevgi yüzünden hayatlarını ikinci kez birleştiren Nejla ve Saim çiftinin dün sabah saatlerinde ‘kıskançlıktan dolayı’ ciddi bir şekilde tartıştıkları bildirildi. Tartışmanın alevlenmesi sonrasında ise Saim Hannas’ın, bir anlık öfke ile Nejla Mağracı’nın boğazını sıkarak öldürdüğü haber verildi.

Tüm ülke şokta
Sadece Güzelyurt’ta değil tüm ülke genelinde şok etkisi yaratan olay dün saat 13.30 sıralarında 59 yaşındaki Nejla Mağaracı’nın Kasım Paşa Sokak’taki evinde meydana geldi.
Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, ilk eşini kaybeden 69 yaşındaki Saim Hannas aradığı aşkı Nejla Mağaracı da bularak ikinci kez evlendi. 
Kısa süre sonra evliliklerinde sorun yaşayan çift ayrıldı. Ayrıldıktan sonra yeniden görüşmeye başlayan çift, dün öğle saatlerinde Nejla Mağaracı’nın evinde öğle yemeği yemek üzere bir araya geldi. 

Yemek masasında tartışmaya başladılar…
İddialara göre kıskançlık yüzünden Saim ve Nejla çifti yemek masasında tartışmaya başladı.
Tartışma esnasında sinirlerine hakim olamayan Saim Hannas, Nejla Mağaracı’nın boğazını boğazını sıkarak öldürdü. Hannas, olayın gerçekleşmesinin ardından polise teslim oldu. Olayın polise intikal etmesinin ardından, bölge güvenlik kordonu altına alındı ve olay yeri inceleme ekipleri söz konusu evde incelemelerde bulundu. 

Olanlara kimse inanamadı
Nejla Mağaracı ve Saim Hannas çevrelerinde sevilen ve sayılan isimlerdi. Yaşanan acı olaya kimse bir anlam veremedi.  
Güzelyurt’ta yaklaşık 55 yıldır, iskemle, kabak süsü, tahta tekne, kamıştan düdük ve ışıklı dekor kütük yaparak geçimini sağlayan ve Saim Hannas, zanaatkar kişiliğinin yanında müziğe olan merakı ile de tanınıyordu.

Diyalog’a hayat hikayesini anlatmıştı…
Güzelyurt’ta yaşayan ve 55 yıldır el emeği göz nuru ile ürünler üreten esnaf Saim Hannas, geçtiğimiz yılın Mart ayında hayat hikayesini Diyalog’a anlatmıştı.
Poli Köyü’nde 1946 yılında dünyaya gelen Hannas, 8 çocuk ve 10 torun sahibi olduğunu söylemiş, Kıbrıs’a özgü el emeği ürünleri 14 yaşından beridir yaptığını aktarmıştı.
Diyalog muhabirine müziğe olan merakını da anlatan Hannas, 1974’ten sonra arkadaşları ile düğünlerde sahne aldığını, keman çaldığını ifade etmişti.

3 gün tutukluluk emri alındı
Üzücü olaydan sonra Güzelyurt Polis Karakolu’na giderek teslim olan Saim Hannas gözaltına alındı.
Polis tarafından ifadesi alınan Saim Hannas dün saat 16.00 sıralarında tutukluluk talebi ile Güzelyurt Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Mahkeme zanlı hakkında soruşturma amaçlı 3 gün tutukluluk kararı aldı.

Nejla Mağaracı bugün defnedilecek
Öte yandan, üzücü olayda hayatını kaybeden Nejla Mağaracı’nın naaşının, bugün öğlen Güzelyurt Fatih Camisi’nde kılınacak öğle ve cenaze namazlarına müteakip Yuvacık Mezarlığı’na defnedileceği öğrenildi. Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) uzun yıllar Rumca Haber Spikerliği yaptıktan sonra emekliye ayrılan Nejla Mağaracı’nın zamansız ölümü tüm sevenlerini hüzne boğdu.   

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2016, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474