banner564

İletişimsizlik sıkıntı yarattı

Yenicami muhtar azaları, ikametgah belgelerine imza atma yetkilerinin Lefkoşa Kaymakamı tarafından iptal edildiği ileri sürdü

İletişimsizlik sıkıntı yarattı
banner598
Çiğdem AYDIN 
Lefkoşa’nın Yenicami Bölgesi  Muhtar azaları vatandaşların ikametgah belgelerine imza atma yetkilerinin Lefkoşa Kaymakamı  Alkan Değirmencioğlu tarafından iptal edildiği ileri sürdü. Yenicami  azalarından Cuma Kavuncuoğlu, Gönül Kara ve Ali Ömer Yayla, Lefkoşa Kaymakamı  Alkan Değrimencioğlu’nun  Lefkoşa genelindeki bütün azaların ikametgah belgelerine imza atma yetkilerinin keyfi olarak ellerinden aldığını savunarak, bunun siyasi bir karar  olduğunu savundu. Cuma Kavuncuoğlu  “Nasıl ki muhtarlar halk tarafından seçildi bizler de halk tarafından seçildik. Kaymakamın böyle bir karar almaya hakkı yok. Öyleyse biz hiç aday olmayalım, arkadaşlarım ve ben haklarımızı savunacağız” dedi. 

Kavuncuoğlu: Bazı muhtarlar rahatsız oldu
Kavuncuoğlu, bazı azalardan muhtarların şikayetçi olduğu bilgisinin kerndilerine ulaştığını belirterek,  “Ancak böyle birtakım şikayetler var diye  Kaymakamın imza yetkilerimizi  iptal etme kararına anlam veremiyoruz, bu olsa olsa siyasi bir karar olur” diye konuştu. 

Değirmencioğlu: Yasaları anımsattım
Azaların şikayetleriyle ilgili Diyalog’a konuşan  Lefkoşa Kaymakamı Alkan Değirmencioğlu ise, bu iddiaların doğruları yansıtmadığını kimsenin imza yetkisini iptal etme gibi bir girişim olmadığını belirtti. Değirmencioğlu, seçimler bittikten sonra  muhtarlarla bir araya geldiğini ve toplantıda  bazı azaların ikametgah belgelerinde  imza vermekten kaçındıklarının gündeme geldiğini söyledi . Bu gelişmeler karşısında, yasalara göre Merkez Kaymakamlığının da bilgisiyle sadece ikametgah belgelerinde muhtarların tek başına imza atma yetkisinin bulunduğunu anımsattığını belirten Değirmencioğlu,  “Sanırım beni yanlış yorumladılar, burada sadece vatandaşa hizmetin süratli olması düşünüldü ve bu yönde yasal bir durum hatırlatıldı. Kimsenin zorluk yaşamasını istemeyiz. Ayrıca yasakçı bir zihniyetimiz de yoktur, hiçbir şeyi keyfi olarak iptal etmedim. İkametgah gibi acil belgelerde muhtarlar yasal olarak kendileri imza atma yetkisine sahipti şikayetler üzerine bu yasal hakkı hatırlattım” dedi.  

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474