banner564

İlginç bir durum

Kuzeyden 6, güneyden ise 3 partinin katıldığı toplantıda, Türkiye’nin bölgedeki gemilerini geri çekmesini öngören ortak bildiri, UBP’nin itirazıyla engellendi

İlginç bir durum
banner598
   Kuzey Kıbrıs’tan 6, güneyden ise sadece 3 partinin katıldığı dünkü ortak toplantıda ilginç tartışmalar yaşandı. Rum Haber Ajansı CNA; toplantıya katılan Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partilerinin, Türkiye'nin ‘ Kıbrıs Münhasır Ekonomik Bölgesi'nde sismik araştırma yapan Barbaros Hayreddin Paşa gemisi ile ona eşlik eden savaş gemilerini geri çekmeye çağıran ortak bir bildiri konusunda, Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) muhalefeti nedeniyle bir anlaşma sağlamayı başaramadıklarını bildirdi. 
   Söz konu bildiri ayrıca,  Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'i de müzakere masasına geri dönmeye çağırıyordu.
   Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk siyasi partilerinin liderleri ve temsilcileri, Slovak Cumhuriyeti Büyükelçiliği himayesinde ve mutat toplantıları çerçevesinde dün ara bölgede bulunan Ledra Palas Oteli’nde bir araya geldiler.
   Toplantının ardından, Slovak Büyükelçi Oksana Tomova, herkes tarafından kabul edilen ortak bir bildiri okudu. Büyükelçi "siyasi partiler adada mevcut ciddi durum hakkında görüşlerini dile getirdi” şeklinde konuştu.
   Toplantıya katılan Kıbrıs Rum partilerinin temsilcileri, UBP hariç, Kıbrıs Türk partileri ile fikir birliğinde olmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

TAK ‘uzlaşmazlığın ne olduğunu’ vermedi
   Bu arada Türk Ajansı Kıbrıs (TAK), konuyla ilgili haberinde, Türk ve Rum parti temsilcilerinin ortak açıklama konusunda uzlaşma sağlayamadıklarını duyurdu, ancak uzlaşmazlığın ne olduğunu belirtmedi.
   Ajans haberinde; ev sahipliğini Yeni Kıbrıs Partisi (YKP)’nin yaptığı dünkü toplantıya Kuzey Kıbrıs’tan CTP-BG, UBP, TDP, BKP, YKP ve KSP yetkililerinin, Güney Kıbrıs’tan ise AKEL, DİSİ ve EDİ temsilcilerinin katıldığı belirtildi. Ayrıca bir sonraki toplantının 26 Kasım günü saat 10.30’da yapılacağı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 23 Ekim 2014, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474